![Juneće šnicle Juneće šnicle](https://xdn.tf.rs/2021/10/09/junece-snicle-460x0.jpg?ver=982605)
Kišoviti vikend sa porodicom je idealno vreme da se okupite za trpezom i poslužite svoje najmilije jelom koje je spremljeno s ljubavlju.
Uvek su nam potrebne sveže ideje, pa zato i donosimo recept za savršeno spremljene juneće šnicle. Teško je naći nekoga kome se ovo jelo ne sviđa, a u ovoj varijanti priprema je zaista jednostavna, a rezultat vrhunski.
Sastojci:
- 1 kg junetine
- 50 ml paradajz sosa
- 2 kašičice senfa
- 2 čena belog luka
- glavica crnog luka
- 4 kašike brašna
- ulje
- lovorov list
- so, biber
- začini po ukusu
Priprema:
Junetinu isecite na što tanje šnicle. Dobro ih izlupajte čekićem za meso, pa ih usolite i uvaljajte u brašno sa obe strane.
Tiganj zagrejte, sipajte ulje, pa spustite šnicle i pržite ih pet minuta s obe strane, zatim ih odložite na tanjir.
Sitno iseckajte crni i beli luk, pa ih stavite u tiganj i pržite u istom ulju u kom su bile šnicle. Dodajte lovorov list, paradajz sok, začine, senf, pa vratite šnicle u tiganj.
Nalijte vodom toliko da šnicle budu prekrivene, sve promešajte, poklopite, smanjite vatru i ostavite da se krčka dok šnicle ne budu skroz mekane.
Šnicle služite uz pire krompir ili pirinač.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
tea
posto je cena junetine vrlo pristupacna,ja to isto napravim od sv.mesa uzmem od sola i pre se spremi nego junetina.
Podelite komentar