Penasti omlet sa kačkavaljem i viršlama: Doručak koji će deca pojesti u slast

 ≫ 
  • 0
Foto: Printskrin Youtube/Rezepte von Maria

Ukoliko ste navikli da za doručak jedete testo ili lisnato pecivo, a želite nešto drugačije, isprobajte omlet sa viršlama i kačkavaljem. Ovaj doručak sigurno će se dopasti i deci, jer zanimljivo izgleda i fenomenalnog je ukusa.

Omlet se pravi nešto sporije od onog klasičnog, ali je rezultat vredan svakog truda.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 viršla
  • 3 kašike mleka
  • kašika brašna
  • so, biber
  • 50 do 70 gr kačkavalja
  • malo ulja za prženje

Priprema:

Izrendajte kačkavalj i stavite ga sa strane.

U posudi razbijte jaja, dodajte im mleko, brašno, so i biber, pa sve dobro umutite tako da ne ostanu grudvice.

Na suvom tiganju ispecite viršlu tek da porumeni. Izvadite viršlu iz tiganja, sipajte malo ulja, pa ulijte polovinu smese za omlet i razvucite je kašikom tako da formirate palačinku.

Odmah zatim sipajte odozgo trećinu kačkavalja, pa poklopite na dvadesetak sekundi.

Potom skinite poklopac sa tiganja, stavite viršlu i blago zarolajte omlet, pa u drugu polovinu tiganja sipajte još malo smese za omlet, pospite je kačkavaljem i opet na kratko poklopite.

Otklopite tiganj, zarolajte omlet do sredine tiganja, sipajte preostalu smesu, pospite je kačkavaljem i urolajte omlet do kraja. Pecite par minuta, dok ne dobije lepu rumenu boju.

Služite uz jogurt, kiselo mleko ili sezonsku salatu.

Prijatno!

Video: Trikovi za lenje: Ubacila je jaja u mikrotalasnu i dobila fenomenalan doručak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti