Tajni sastojak za savršen krompir pire: Ukusan i kremast, očaraće sve koji ga probaju
Nezaobilazan prilog svake trpeze, jelo koje sa nestrpljenjem iščekuju najmlađi članovi porodice, ukus kome se odrasli iznova i iznova vraćaju.
Njegovo veličanstvo krompir pire.
Poznat je gotovo u svim delovima sveta, a osnovni recept uključuje krompir u koji se se dodaju maslac, mleko ili pavlaka, so i biber.
U zavisnosti od kuhinje do kuhinje, nastale su razne varijacije.
Ovo je jedna od njih.
Krompir oljuštite, isecite, stavite da se kuva i posolite.
Za to vreme pomešajte puter, beli luk, pavlaku za kuvanje i mleko, pa smesu zagrejte na tihoj vatri.
Kad krompir omekša izgnječite ga i u njega sipajte smesu sa zagrejanim mlekom.
Kako biste dobili što kremastiju teksturu, za mućenje koristite mikser.
Dodajte beli biber, so i tajni sastojak - šećer.
I eto, vaš pire krompir je spreman, ostalo je još samo da uživate.
Detaljan recept pogledajte u videu na početku teksta.
Prijatno!
Video: Ogladnećete u sekundi kada vidite ovaj ukusni specijalitet koji sprema srpska kuvarica
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Jedna baka
Pire krompir nikad ne mutiti mikserom. Mikser menja strukturu krompiru i pire postaje žilav.
Podelite komentar