Mimoza salata po originalnom receptu: Hladno predjelo koje svi obožavaju
Pored ruske salate koja i dalje zauzima prvo mesto, svi se najviše radaju kada na prazničnoj trpezi ugledaju mimoza salatu.
Ova salata gotovo da ne može da ispadne loša, kojeg god recepta da se prihvatite, ipak mi vam donosimo onaj koji važi za originalni i pravi recept za omiljeno hladno predjelo na slavskim trpezama.
Pravi se jednostavno i brzo, a osnova su sastojci koje svi vole. Većina ljudi mimozu jede čak i kao glavno jelo, toliko je omiljena na ovom području.
Sastojci:
- 4 krompira
- 2 veće šargarepe
- 5 kiselih krastavčića
- 200 gr majoneza
- 200 gr šunke
- 360 gr pavlake
- 5 jaja
- 200 gr kačkavalja
- so, biber
Priprema:
U šerpu stavite oljušten krompir, jaja i šargarepu, pa prelijte vodom da ogrezne.
Kada se povrće i jaja skuvaju, ostavite ih da se ohlade.
Jaja oljuštite, odvojte dva žumanca sa strane, pa belanca i ostala jaja zajedno sa krompirom i šargarepim izrendajte na krupno rende.
Šunku, kačkavalj i krastavčiće takođe izrendajte.
Pavlaku i majonez sjedinite i začinite po ukusu.
U staklenu posudu poređajte rendani krompir, pa ga posolite i pobiberite i premažite prelivom od pavlake i majoneza. Poređajte šunku, pa namažite tanak sloj preliva.
Pospite izrendanu šargarepu, pa preko nje namažite pavlaku i majonez.
Jaja i kisele krastavce poređajte i premažite ostatkom preliva.
Odozgo pospite kačkavalj, izmrvljena žumanca i dekorišite po želji.
Ostavite u frižideru najmanje tri sata.
Salatu vaditi velikom kašikom zahvatajući sve do dna posude ili je isecite na kocke, pa pažljivo izvadite i poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Cakana
Eee ja je ne volim ...krompir hladan ...ne nikako
Podelite komentar