Ako volite jela od testa koje možete u svakom trenutku da napravite bez po muke, zapišite ovaj recept, jer kad ga jednom probate pravićete ga uvek.
Ukusne perece kao iz pekare bude nostalgiju i mirišu na vremena kada smo bili deca. Možete ih praviti za doručak, užinu, a mališani najviše vole da ih vide na stolu sa grickalicama.
Sastojci:
- 800 gr brašna
- kesica praška za pecivo
- kašičica soli
- 180 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 250 gr margarina (ili putera)
- 3 jaja
- 150 gr sitnog sira
- krupna morska so za posipanje
Priprema:
U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo i so, a u drugu posudu stavite margarin, ulje, dva jaja, sir i jogurt, pa sve umutite.
Kada dobijete glatku smesu, preručite je u posudu sa brašnom, pa umesite testo koje se odvaja od zidova posude.
Na radnu površinu pospite malo brašna, pa razvucite testo debljine 0,5 cm.
Modlom za perece ih vadite i spuštaje u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom.
Umutite jedno jaje, pa premažite perece i pospite ih solju.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Služite ih tople, a ukusne će biti i sutradan.
Prijatno!
Video: Jelo koje se pravi za 10 minuta: Slane palačinke idealne za oni koji nemaju vremena da doručkuju
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.