Invanzivna čudovišta Dunava su pravi delikates na tanjiru

 
  • 0

U novoj sezoni "Mojih Top 5" sa Katy The Cook imaćete priliku da bliže upoznate život kuvara. Neki od njih su kuvali za najveće državnike svih vremena, drugi doveli u Srbiju neki novi pravac gastronomije ili kroz borbu za očuvanje životne sredine napravili gastro delikates Dunava. Svi imaju jednu zajedničku crtu - neizmernu ljubav prema kuvanju.

Znate li da je Dunavsko dno puno ukusnih američkih rakova, koji su van tanjira obične štetočine?

Kuvar i borac za očuvanje ekosistema Dunava, Nenad Pešut, ugostio nas je na reci i spremio nam ovaj delikates koji je u rangu sa kvarnerskim škampima, što potvrđuju svi uživaoci mediteranske kuhinje koji su ih probali.

Kako se Nenad svakodnevno bori da sačuva riblju mlađ od ove pošasti i uvrsti invanzivnu vrstu rakova u gastro ponudu Srbije, ali i još mnogo toga što se tiče svih nas, obožavaoca reka, pogledajte iznad teksta.

Serijal "Mojih Top 5 kuvara" pratite od 21. novembra, svake nedelje u 19 sati, samo na Telegraf TV-u.

Video: Jagnjeće i praseće pečenje bez kostiju od kojih će vam krenuti voda na usta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti