• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Invanzivna čudovišta Dunava su pravi delikates na tanjiru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Invanzivni američki rakovi, koji su preplavili Dunav, gastronomski su u rangu sa kvarnerskim škampima - govore stručnjaci. Nenad Pešut je kuvar koji nam je otkrio sve tajne ovih ukusnih štetočina.

  • 0

U novoj sezoni "Mojih Top 5" sa Katy The Cook imaćete priliku da bliže upoznate život kuvara. Neki od njih su kuvali za najveće državnike svih vremena, drugi doveli u Srbiju neki novi pravac gastronomije ili kroz borbu za očuvanje životne sredine napravili gastro delikates Dunava. Svi imaju jednu zajedničku crtu - neizmernu ljubav prema kuvanju.

Znate li da je Dunavsko dno puno ukusnih američkih rakova, koji su van tanjira obične štetočine?

Kuvar i borac za očuvanje ekosistema Dunava, Nenad Pešut, ugostio nas je na reci i spremio nam ovaj delikates koji je u rangu sa kvarnerskim škampima, što potvrđuju svi uživaoci mediteranske kuhinje koji su ih probali.

Kako se Nenad svakodnevno bori da sačuva riblju mlađ od ove pošasti i uvrsti invanzivnu vrstu rakova u gastro ponudu Srbije, ali i još mnogo toga što se tiče svih nas, obožavaoca reka, pogledajte iznad teksta.

Serijal "Mojih Top 5 kuvara" pratite od 21. novembra, svake nedelje u 19 sati, samo na Telegraf TV-u.

Video: Jagnjeće i praseće pečenje bez kostiju od kojih će vam krenuti voda na usta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti