• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zimnica mirisom i ukusom podseća na detinjstvo: Domaće je uvek najbolja opcija

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tradicionalni recepti bude uspomene na bakinu domaću kuhinju

  • 0
zimnica, domaćica, tegle priprema hrane, kuhinja Foto: Shutterstock

Pripremanje tradicionalne zimnice, iako mnogima pričinjava zadovoljstvo, zahteva mnogo vremena i veštine.

Zato se domaćice sve češće odlučuju za kupovnu zimnicu, koja ne može da paprira onoj domaćoj koja mirisom i ukusom podseća na bakinu kuhinju i detinjstvo.

Da mu nije teško da zasuče rukave i spremi zimnicu, pokazao je i Bogoljub Karić novim video-snimkom ispod kog je ostavio emotivnu poruku.

Bogoljub Karić je sa svojom suprugom Milankom odlučio da pripremi zimnicu, a na repertoaru je bio kiseli kupus.

Kako kaže, uvek sa zadovoljstvom priprema stare tradiconalne recepte.

- Dragi moji, godine nas nisu mnogo promenile, iako smo mnogo toga doživeli i videli, upoznali druge zemlje, narode i običaje, ali što više vreme prolazi sve više se vraćamo nekim navikama i zadovoljstvima koja nosimo još iz detinjstva. Mirisi i ukusu upravo iz tog perioda i iz našeg grada Peći, koje smo u svojoj kući doživeli i osetili, prate nas kroz ceo život.

Uvek sa posebnim zadovoljstvom pripremamo stare tradicionalne recepte, posebno uživamo kada spremamo ajvar, turšiju ili kiseli kups - započeo je Boguljub Karić i sa svojim pratiocima otkrio da kiseli kupus priprema po receptu svoje majke:

- Evo danas ja i moja Mara, spremamo čuveni futoški kupus, najbolji u regionu i to na način kako je naša majka to radila. Nema zdravije namirnice od ove, prava riznica vitamina, a posebno vitamina C, koja nas je kao male čuvala od svih prehlada i bolesti.

Zato smo naučili našu decu, a sada i unuke da jedu kupus i piju raso, pa zbog toga smo i spremili dva bureta kupusa.

To je prava stvar za podizanje imuniteta,još kada se doda cvekla, raso dobije boju vina, ni jedan virus ne može da vas ugrozi - napisao je Bogoljub Karić.

Za kraj, imao je važnu poruku:

- Dragi moji, verujem da ćete svi uživati u praznicima uz naše nezaobilazne srpske gurmanluke, kiseo kupus, sarmu ili turšiju.

To nas je odhranilo i podiglo, to nas i danas održava zdravim i vitalnim. Vaši Milanka i Bogoljub sa porodicom Karić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti