Recept za štrudlice sa pekmezom: Poslastica kojoj niko neće moći da odoli

   ≫ 
  • 0
Štrudla Foto: ShutterstockD

Domaće štrudle su uvek bolji izbor od onih kupovnih, jer ništa ne može da zameni ukus i miris ručno pravljenog testa i kod kuće skuvanog pekmeza.

Zato smo za vas pripremili jednostavan recept za ukusne štrudlice koji će moći da spreme i početnici u kuhinji.

Ove štrudlice su odličan izbor kada ukućanima hoćete da spremite ukusnu i brzu poslasticu.

Sastojci:

  • 250 gr margarina
  • 180 gr kisele pavlake
  • kesica vanil šećera
  • 500 gr brašna
  • pekmez po ukusu 

Priprema: 

U posudu stavite margarin i izgnječite ga viljuškom, pa dodajte pavlaku, vanilin šećer i brašno.

Umesite glatko testo.

Na radnu površinu pospite malo brašna i stavite testo na nju.

Oklagijom rastanjite testo u oblik pravougaonika na otprilike tri milimetra debljine.

Testo isecite na trake široke osam cenimetara.

Po sredini svake trake rasporedite pekmez i presavijte krajeve da se spoje do ivica, ali ne da se preklapaju.

Pritisnite malo prstima testo da bi se spojilo i da fil ne bi curio u toku pečenja.

Izrežite male štrudlice i poređajte ih na papir u plehu tako da spojenu stranu okrenete na dole.

Štrudlice pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 25 minuta.

Kada su gotove, ostavite ih da se prohlade, a po želji ih možete posuti šećerom u prahu.

Služite ih uz čašu toplog mleka ili čaj.

Prijatno!

Video: Lagano, brzo, ukusno: Zdrav ručak od 5 sastojaka, spreman za pet minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti