Recept za štrudlice sa pekmezom: Poslastica kojoj niko neće moći da odoli

 
 
 ≫ 
  • 0
Štrudla Foto: ShutterstockD

Domaće štrudle su uvek bolji izbor od onih kupovnih, jer ništa ne može da zameni ukus i miris ručno pravljenog testa i kod kuće skuvanog pekmeza.

Zato smo za vas pripremili jednostavan recept za ukusne štrudlice koji će moći da spreme i početnici u kuhinji.

Ove štrudlice su odličan izbor kada ukućanima hoćete da spremite ukusnu i brzu poslasticu.

Sastojci:

  • 250 gr margarina
  • 180 gr kisele pavlake
  • kesica vanil šećera
  • 500 gr brašna
  • pekmez po ukusu 

Priprema: 

U posudu stavite margarin i izgnječite ga viljuškom, pa dodajte pavlaku, vanilin šećer i brašno.

Umesite glatko testo.

Na radnu površinu pospite malo brašna i stavite testo na nju.

Oklagijom rastanjite testo u oblik pravougaonika na otprilike tri milimetra debljine.

Testo isecite na trake široke osam cenimetara.

Po sredini svake trake rasporedite pekmez i presavijte krajeve da se spoje do ivica, ali ne da se preklapaju.

Pritisnite malo prstima testo da bi se spojilo i da fil ne bi curio u toku pečenja.

Izrežite male štrudlice i poređajte ih na papir u plehu tako da spojenu stranu okrenete na dole.

Štrudlice pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 25 minuta.

Kada su gotove, ostavite ih da se prohlade, a po želji ih možete posuti šećerom u prahu.

Služite ih uz čašu toplog mleka ili čaj.

Prijatno!

Video: Lagano, brzo, ukusno: Zdrav ručak od 5 sastojaka, spreman za pet minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti