• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za paštetu od pileće džigerice: Jelo koje će oduševiti čak i najmlađe

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pileća džigerica nije mnogima omiljeno jelo, ali ako se premi kao namaz mnogi je rado probaju

  • 1
Pašteta namaz plavi patlidžan Foto: Shutterstock

Pileća džigerica nije često omiljeno jelo mnogima, a posebno deci, ali ako ste dovitljiva domaćica znaćete kako da od ove namirnice napravite nešto što će svi u kući obožavati.

Ovaj jednostavan i brz recept za paštetu oduševiće sve vaše ukućane, pa će vam tražiti da im često servirate ovaj namaz.

Sastojci: 

  • 300 gr pileće džigerice 
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka 
  • 80 gr putera
  • malo suvog ruzmarina
  • suvi peršun 
  • biber 
  • so 
  • ulje za prženje
  • 2 kriške limuna

Priprema: 

Zagrejete ulje pa stavite crni luk iseckan na kockice da se malo proprži. Dodajte mu džigericu i nalijte malo vode, pa dinstajte 10 minuta.

Iseckajte sitno beli luk pa dodajte džigerici.

U sve to stavite prstohvat suvog peršuna i ruzmarina, posolite i pobiberite. Vratite na tihu vatru pa dinstajte još pet minuta.

Skinite i ostavite da se prohladi. Rastopite puter. U blender sipajte začinjenu džigericu pa dodajte puter.

Izblendirajte sve zajedno, tako da dobijete glatku masu. Na kraju iscedite sok od jedne kriške limuna u masu i dobro promešajte.

Sačekajte da se vaša pašteta ohladi, pa poslužite uz hleb i čaj. 

Prijatno!

Video: Lagano, brzo, ukusno: Zdrav ručak od 5 sastojaka, spreman za pet minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • spasi nas Bože

    20. decembar 2021. | 10:16

    U jeku posta..

    Podelite komentar