Recept za paštetu od pileće džigerice: Jelo koje će oduševiti čak i najmlađe
Pileća džigerica nije često omiljeno jelo mnogima, a posebno deci, ali ako ste dovitljiva domaćica znaćete kako da od ove namirnice napravite nešto što će svi u kući obožavati.
Ovaj jednostavan i brz recept za paštetu oduševiće sve vaše ukućane, pa će vam tražiti da im često servirate ovaj namaz.
Sastojci:
- 300 gr pileće džigerice
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 80 gr putera
- malo suvog ruzmarina
- suvi peršun
- biber
- so
- ulje za prženje
- 2 kriške limuna
Priprema:
Zagrejete ulje pa stavite crni luk iseckan na kockice da se malo proprži. Dodajte mu džigericu i nalijte malo vode, pa dinstajte 10 minuta.
Iseckajte sitno beli luk pa dodajte džigerici.
U sve to stavite prstohvat suvog peršuna i ruzmarina, posolite i pobiberite. Vratite na tihu vatru pa dinstajte još pet minuta.
Skinite i ostavite da se prohladi. Rastopite puter. U blender sipajte začinjenu džigericu pa dodajte puter.
Izblendirajte sve zajedno, tako da dobijete glatku masu. Na kraju iscedite sok od jedne kriške limuna u masu i dobro promešajte.
Sačekajte da se vaša pašteta ohladi, pa poslužite uz hleb i čaj.
Prijatno!
Video: Lagano, brzo, ukusno: Zdrav ručak od 5 sastojaka, spreman za pet minuta
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
spasi nas Bože
U jeku posta..
Podelite komentar