
Osim što ima veliku nutritivnu vrednost, ruba predstavlja namirnicu koju je poželjno uvrstiti u meni bar jednom sedmično, jer je, kako mnogi nutricionisti tvrde, prava hrana za mozak. Mnogima na našim prostorima oslić je jedna od omiljenih vrsta iz mora, pa vam donosimo recept kako da ga spremite sa povrćem u rerni.
Osim što vam nije potrebno mnogo vremena i umeća da ga pripremite, ovo jelo za koje se koriste fileti oslića ukusno je i hranljivo.
Sastojci:
- 6 fileta oslića
- 3 šargarepe
- 300 gr zelene boranije
- 1 veća tikvica
- 2 paradajza
- 2 veća krompira
- so
- suvi začin
- maslinovo ulje
Priprema:
Krompir i šargarepu oljuštite. Krompir isecite na kockice, a šargarepu na krugove. Tikvicu iseckajte takođe na kockice. Možete je samo oprati, pa je ne morate ljuštiti.
Isecite paradajz na četvrtine. Oslić, ako je zaleđen odledite, pa papirnim ubrusom pokupite višak vode i usolite ga.
U vatrostalnu posudu ili u pekač sipajte maslinovo ulje, pa stavite povrće koje ste isekli i zelenu, zaleđenu boraniju. Povrće pospite suvim začinom, pa na njega naređajte filete oslića.
Uključite pećnicu da se zagreje na 200 stepeni. Preko posude u kojoj ćete peći ribu sa povrćem stavite aluminijumsku foliju. Stavite posudu u rernu i pecite ribu 30 minuta. Potom skinite foliiju, smanjite temperaturu na 180 stepeni i ostavite povrće i ribu još 10 minuta u rerni. Izvadite i servirajte toplo.
Video: Lagano, brzo, ukusno: Zdrav ručak od 5 sastojaka, spreman za pet minuta
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.