• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za posni hrskavi đevrek: Pecivo koje će mališani obožavati

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukusan i pun susama

  • 1
Đevrek Foto: Pixabay

Kad poželite da iznenadite ukućane toplim pecivom za doručak, neka vaš izbor bude đevrek.

U danima posta ovo pecivo možete da služite uz domaći džem i čaj, a oni koji ne poste mogu da ga posluže uz jogurt ili da od đevreka naprave sendvič sa namazom poput krem sira ili pavlake, uz dodatak bilo kog suhomesnatog proizvoda.

Sastojci:

  • 500 gr brašna
  • pola paketića svežeg kvasca
  • 350 ml vode
  • 2 supene kašike šećera
  • pola supene kašike soli
  • 100 ml ulja
  • 2 supene kašike meda
  • 100 gr susama

Priprema:

Odmah uključite rernu na 200 stepeni kako bi se zagrejala dok pripremite testo, jer po ovom receptu ne bi trebalo da čekate da testo naraste pre nego što ga stavite da se peče.

Zagrejte 250 mililitara vode tek toliko da se smlači, pa u nju dodajte šećer i izmrvljen kvasac, i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Potom dodajte brašno, so i ulje i zamesite glatko testo, pa ga razvucite oklagijom, napravite desetak traka, urolajte ih i svaku od njih savijte u krug.

U široku posudu sipajte 100 mililitara vode i dve kašike meda, pa u tu tečnost spuštajte svaki đevrek. Odmah zatim đevreke uvaljajte u susam i ređajte ih na pleh obložen pek papirom.

Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite đevreke dok ne porumene. U zavisnosti od rerne, obično budu gotovi za 20 do 25 minuta.

Služite dok su topli.

Prijatno!

Video: Pica đevrek - omiljeni specijalitet na drugačiji način

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • L. Stobb

    24. jul 2022. | 22:51

    Ono sto je zivotinjskog porekla ne moze biti posno, odnosno vegan (u ovom slucaju med).

    Podelite komentar