Punjeni krompir iz rerne: Potpuno drugačije jelo čiji će vas ukus oduševiti
Iako je krompir široko upotrebljivana namirnica na našim prostorima, ponekad ponestane ideja za njegovu pripremu.
Ovoga puta donosimo vam recept koji je malo drugačiji od uobičajene pripreme, a budući da je vreme posta, dobro će doći svima onima koji u ovom periodu ne konzumiraju namirnice životinjskog porekla.
Sastojci:
- 3 velika krompira
- 200 gr šampinjona
- 200 ml kečapa
- 100 gr biljnog kačkavalja
- so
- biber
- sveži peršun
Priprema:
Krompir operite sa ljuskom i stavite u pleh da se peče na 200 stepeni.
Posle 45 minuta proverite čačkalicom da li je pečen, a onda ga izvadite iz rerne, rasecite na polovine i kašičicom izdubite.
Pečurke izdinstajte na malo ulja, dodajte začine po želji i sklonite sa ringle.
U činiji pomešajte sredinu krompira, pečurke, kečap i kačkavalj, pa time napunite izdubljene polovine krompira.
Vratite u rernu i zapecite na još pet minuta.
Gotov krompir pospite svežim peršunom i poslužite.
Prijatno!
Video: Tajni sastojak za savršen krompir pire: Recept koji će svi obožavati
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.