Recept za posni đuveč: Uz jedan sastojak hranljiv je i ukusan kao da je sa mesom
Na izgled šaren, a na ukus prijatan đuveč spada u jela koja rado serviraju domaćice pred svoje ukućane. Njegova mrsna verzija je skoro svima poznata, a mi vam donosimo recept za posni đuveč.
Ako u njemu, za vreme posta, meso zamenite komadićima soje biće jednako hranljiv i ukusan.
Sastojci:
- 250 gr komadića soje
- 300 gr crnog luka
- 2 paprike
- 3 šargarepe
- 5 krompira
- 2 paškanata
- 1/2 šolje graška
- 50 gr pirinča
- 1/2 šolje paradajz pelata
- peršun
- biber
- so
Priprema:
Na malo ulja propržite iseckan crni luk, šargarepu, paškanat i papriku. Dodajte grašak i iseckan krompir, pa sipajte malo vode i dinstajte sve zajedno.
Pirinač skuvajte. Soju takođe posebno skuvajte 10 minuta u slanoj vodi sa začinima, pa kad omekša ocedite je i izručite zajedno sa pirinčem u posudu u kojoj dinstate povrće.
Začinite po ukusu. Dodajte iseckan peršunov list i paradajz. Prebacite u vatrostalnu posudu, sve prelijte vodom da ogrezne i stavite u zagrejanu pećnicu na 200 stepeni da se ukrčka 30 minuta. Jelo poslužite toplo uz salatu od kiselog kupusa ili turšiju.
Prijatno!
Video: Bez gomila suđa i nereda: Ovo je recept za makarone sa sirom za čiju pripremu treba samo jedna šerpa
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.