Recept za posni đuveč: Uz jedan sastojak hranljiv je i ukusan kao da je sa mesom

 
 
 ≫ 
  • 0
Đuveč, pirinač, rižoto Foto: Shutterstock

Na izgled šaren, a na ukus prijatan đuveč spada u jela koja rado serviraju domaćice pred svoje ukućane. Njegova mrsna verzija je skoro svima poznata, a mi vam donosimo recept za posni đuveč.

Ako u njemu, za vreme posta, meso zamenite komadićima soje biće jednako hranljiv i ukusan.

Sastojci: 

  • 250 gr komadića soje 
  • 300 gr crnog luka
  • 2 paprike
  • 3 šargarepe
  • 5 krompira
  • 2 paškanata
  • 1/2 šolje graška
  • 50 gr pirinča
  • 1/2 šolje paradajz pelata
  • peršun
  • biber
  • so

Priprema: 

Na malo ulja propržite iseckan crni luk, šargarepu, paškanat i papriku. Dodajte grašak i iseckan krompir, pa sipajte malo vode i dinstajte sve zajedno.

Pirinač skuvajte. Soju takođe posebno skuvajte 10 minuta u slanoj vodi sa začinima, pa kad omekša ocedite je i izručite zajedno sa pirinčem u posudu u kojoj dinstate povrće.

Začinite po ukusu. Dodajte iseckan peršunov list i paradajz. Prebacite u vatrostalnu posudu, sve prelijte vodom da ogrezne i stavite u zagrejanu pećnicu na 200 stepeni da se ukrčka 30 minuta. Jelo poslužite toplo uz salatu od kiselog kupusa ili turšiju.

Prijatno!

Video: Bez gomila suđa i nereda: Ovo je recept za makarone sa sirom za čiju pripremu treba samo jedna šerpa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti