Recept za posni đuveč: Uz jedan sastojak hranljiv je i ukusan kao da je sa mesom

   ≫ 
  • 0
Đuveč, pirinač, rižoto Foto: Shutterstock

Na izgled šaren, a na ukus prijatan đuveč spada u jela koja rado serviraju domaćice pred svoje ukućane. Njegova mrsna verzija je skoro svima poznata, a mi vam donosimo recept za posni đuveč.

Ako u njemu, za vreme posta, meso zamenite komadićima soje biće jednako hranljiv i ukusan.

Sastojci: 

  • 250 gr komadića soje 
  • 300 gr crnog luka
  • 2 paprike
  • 3 šargarepe
  • 5 krompira
  • 2 paškanata
  • 1/2 šolje graška
  • 50 gr pirinča
  • 1/2 šolje paradajz pelata
  • peršun
  • biber
  • so

Priprema: 

Na malo ulja propržite iseckan crni luk, šargarepu, paškanat i papriku. Dodajte grašak i iseckan krompir, pa sipajte malo vode i dinstajte sve zajedno.

Pirinač skuvajte. Soju takođe posebno skuvajte 10 minuta u slanoj vodi sa začinima, pa kad omekša ocedite je i izručite zajedno sa pirinčem u posudu u kojoj dinstate povrće.

Začinite po ukusu. Dodajte iseckan peršunov list i paradajz. Prebacite u vatrostalnu posudu, sve prelijte vodom da ogrezne i stavite u zagrejanu pećnicu na 200 stepeni da se ukrčka 30 minuta. Jelo poslužite toplo uz salatu od kiselog kupusa ili turšiju.

Prijatno!

Video: Bez gomila suđa i nereda: Ovo je recept za makarone sa sirom za čiju pripremu treba samo jedna šerpa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti