Recept za bosansku pitu razljevušu: Ukusan obrok koji se pravi brzo i lako

Čuvena bosanska pita - razljevuša od tikvica jedan je od specijaliteta sa tog podneblja. Ovo ukusno jelo pravi se po vrlo jednostavnom receptu i ne zahteva puno truda. Uz sve to lagano je i jeftino.
Sastojci:
- 1 manja tikvica
- 1/2 l kiselog mleka ili jogurta
- 3 pune supene kašike belog brašna
- 3 pune supene kašike kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 jaja
- 2 supene kašike ulja
- so
- kajmak po želji
- peršun po želji
Priprema:
Oljuštite i isecite tikvicu na sitne komadiće, nemojte je rendati jer će postati vodenasta. Poslite, pokrijte krpom i ostavite sa strane.
U drugoj posudi umutite jaja, kiselo mleko ili jogurt i ulje. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Izmešajte dok se sve dobro ne sjedini, a zatim dodajte tikvicu.
Smesu dobro promešajte, zatim izlijte u veću tepsiju za pečenje koju ste prethodno zagrejali u rerni, a zatim pouljili. Na taj način će vam kora biti hrskavija i neće se lepiti za tepsiju.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pitu pola sata. Ukoliko želite da vam porumeni razljevuša, pojačajte temperaturu na 250 stepeni 10 minuta pred kraj pečenja. Izvadite iz rerne i ukoliko želite, premažite kajmakom dok je još vrela. Može se posuti i sitno naseckanim svežim peršunom, po želji.
Prijatno!
Video: Recept koji ćete obožavati: I od jaja može da se napravi pravi specijalitet
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Tanja
Ovaj recept nije dobar , pola litra mlijeka na samk 3 kasike brasna. Probala sam ga i ne mize se nikako ispeci.
Podelite komentar