![Pita sa tikvicama Pita sa tikvicama](https://xdn.tf.rs/2021/06/08/pita-sa-tikvicama-460x0.jpg)
Pita je uvek dobar izbor za doručak ili za večeru, ali ponekada poželimo neki malo drugačiji recept.
Ovaj zasitan i ukusan zalogaj će biti pravo osveženje koje ćete uvek rado spremati svojim ukućanima.
Sastojci:
- 200 gr mekog brašna
- 100 gr maslaca
- pola kašičice soli
- 2 kašike hladne vode
- 200 gr brokolija
- 2 crvene paprike
- 200 gr kačkavalja
- 1 kašika parmezana
- 1 puna kašika krem sira
- pola kašičice soli
Priprema:
Brašno prosejte u činiju, dodajte so i maslac iseckan na listiće.
Mesite vrhovima prstiju - najpre će se brašno i maslac povezati u mrvice, a zatim dodajte dve kašike hladne vode, iz frižidera i umesite glatko testo.
Razvaijte ga na veličinu desertnog tanjira, umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru najmanje pola sata.
Brokoli dobro operite i iscekajte na cvetiće, a crvenu papriku na komadiće.
U malo ključale vode dodajte brokoli i kuvajte ga još tri minuta. Ocediti ga, sačekajte da se malo prohladi, pa ga iseckajte na sitno i pomešajte sa seckanom crvenom paprikom.
Tvrdi sir iseckajte na kockice, spojite ga sa povrćem i u sve dodajte malo soli, krem sir i rendani parmezan.
Dobro promešajte.
Testo izvadite iz frižidera i ostavite 10 minuta da omekša na sobnoj temperaturi.
Manji kalup za pečenje podmažite maslacem ili mašću.
Na komadu providne folije razvijte testo, poklopite ga kalupom za pečenje, prebacite testo u kalup i odlepite foliju.
Testo prstima utisnute i podignite uz stranice kalupa, a višak testa odsecite.
Na testo stavite nadev od sira i povrća.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite pitu, pa je pecite 30 minuta, dok testo ne dobije lepu smeđu boju.
Poslu
Prijatno!
Video: Ovu pitu krompirušu može da napravi i početnica
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Suzana
Ovo je kiš.
Podelite komentar