Verujemo da nemate u planu da sunčan februarski dan provedete pored šporeta spremajući hranu. Sve što vam je potrebno jeste jelo koje se brzo sprema, a koje je ujedno zasitno i zdravo.
Recept za začinjeni karfiol iz rerne je jednostavan, a ovako pripremljen će oduševiti i one koji ga ne vole.
Možete ga poslužiti kao prilog uz piletinu, a uz sezonsku salatu i omiljeni preliv može biti i ceo obrok.
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kašičice kurkume u prahu
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice začinske paprike
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- začini po ukusu
- peršun za dekoraciju
Priprema:
Glavicu karfiola podelite na cvetiće. One manje ostavite cele, a veće presecite napola.
Karfiol stavite u veću posudu, pa dodajte sve navedene začine i one po vašem ukusu.
Sve prelijte maslinovim uljem i dobro promešajte.
Tepsiju u kojoj ćete peći karfiol obložite papirom za pečenje, pa izručite začinjeni karfiol.
Pecite u zagrejnoj rerni na 200 stepeni 25 minuta. Na polovini pečenja promešajte karfiol.
Pečeni karfiol prebacite na tanjir i dekorišite sveže seckanim peršunom.
Služite ga dok je topao.
Prijatno!
Video: Kremasta pita sa karfiolom za zdrav početak dana
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.