Uštipci sa jogurtom - spolja hrskavi, a iznutra meki: Recept koji ćete često praviti
Nema ništa lepše nego kada se ujutro kućom proširi miris sveže isprženih uštipaka.
Ovakav doručak od testa vole sve generacije, a domaćice uporno tragaju za receptom koji im neće oduzeti puno vremena i koji će se lako kombinovati i sa slatkim i sa slanim namazima.
Uz to, često se događa da uštipci upiju veću količinu ulja, pa onda postaju teški za varenje.
Recept za uštipke koji vam predlažemo je brz, lagan za pripremu, a zahvaljujući jednom sastojku testo neće upiti masnoću u kojoj se prži.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 1 jaje
- 150 ml jogurta
- 1 kašika rakije
- kesica praška za pecivo
- prstohvat soli
Priprema:
Umutite jaje, dodajte mu jogurt i soli po ukusu, sipajte rakiju, brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro promešajte varjačom. Smesa bi trebalo da bude žitka, ali gušća nego za palačinke.
U dublji tiganj ili šerpu sipajte ulje ili mast za prženje, pa zagrejte. Kašiku premažite hladnim uljem, pa onda njome vadite uštipke i spuštajte ih u zagrejanu masnoću.
Da vam uštipci ne bi iznutra bili žilavi, temperatura ringle ne sme da bude na maksimumu.
Ispečene uštipke stavite na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće, pa ih služite dok su topli.
Prijatno!
Video: Uštipci od krompira: Teleport mašina do detinjstva
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Hehe
Samo da ne bude spolja hrskavi a iznutra gnjecavi
Podelite komentar