Pekarski krompir na potpuno drugačiji način: Sočan obrok od koga ide voda na usta
![Musaka, krompir, pekarski krompir Musaka, krompir, pekarski krompir](https://xdn.tf.rs/2022/02/25/musaka-krompir-pekarski-krompir-460x0.jpg?ver=399905)
Krompir je jedna od omiljenih namirnica na našem podneblju, pa se na trpezi može naći u svim oblicima. Osim kao prilog, specijaliteti od krompira mogu biti i glavno jelo.
Pekarski krompir pripremljen na ovaj način jedan je od sočnijih recepata koje ćete probati, a posebnu čar mu daje kajmak.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 150 gr mladog kajmaka
- 200 ml mleka
- 3 jajeta
- so
- biber
- vlašac
- začini po ukusu
Priprema:
Kajmak izmutite sa jajima i mlekom, pa dodajte začine po ukusu.
Krompir isecite na deblje kriške, pa poređajte u podmazani sud u jednom redu, začinite sve, dodajte drugi red krompira i tako do kraja.
Sve prelijte smesom od jaja, pokrijte posudu folijom i stavite da se peče na 200 stepeni.
Posle 45 minuta uklonite foliju, pospite kačkavaljem, pa ostavite da se zapeče još 15 minuta.
Poslužite toplo uz sezonsku salatu.
Prijatno!
Video: Nećete pogrešiti: Ako ne znate šta danas da skuvate, probajte zapečeni krompir sa kačkavaljem
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.