Krompir torta, brza i jeftina poslastica koja se ne peče: Recept koji vraća u detinjstvo
Poslastice koje su bile popularne osamdesetih godina ponovo se vraćaju na trpeze širom Srbije. Jedna od omiljenih brzih i jeftinih torti, takozvana krompir torta, ponovo je popularna, tim pre što nije potrebno mutiti i peći kore, kuvati fil i satima stajati pokraj šporeta dok svi sastojci ne budu gotovi.
Ukoliko vam se jede nešto slatko, a nemate mnogo vremena za pripremu, neka vaš izbor bude slatka krompir torta sa čokoladom. Jedina izmena u odnosu na standardni recept je dodavanje slatke pavlake koja daje bogatu glazuru.
Sastojci:
- 1 kg kuvanog krompira
- 250 gr mlevenog keksa
- 250 gr mlevenih oraha
- 250 gr margarina
- 250 gr šećera u prahu
- 50 gr kakao praha
- 200 gr čokolade
- 250 ml slatke pavlake
- 2 supene kašike ruma
Priprema:
Oljuštite krompir, pa ga obarite, procedite, ispasirajte i ostavite da se ohladi.
Umutite margarin sa šećerom u prahu, dodajte mleveni keks, 30 grama kakao praha, ispasirani krompir i mlevene orahe, pa sve dobro sjedinite.
U šerpici rastopite 100 grama čokolade, pa vruću čokoladu dodajte smesi, sipajte rum i još jednom sve dobro sjedinite.
Smesu za tortu prebacite u pleh i ostavite je u frižideru.
Deo smese ostavite i od nje napravite bombice kojima ćete dekorisati tortu. Bombice potom uvaljajte u preostali kakao prah.
Kad se torta ohladi, pripremite glazuru.
Umutite slatku pavlaku, dodajte joj 100 grama rastopljene čokolade, sve dobro izmešajte i prelijte preko torte.
Bombice poređajte preko glazure, po želji preko njih sipajte još malo rastopljene čokolade umućene sa slatkom pavlakom i ukrasite je listićima nane.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Pop
To se zove RUM KASATO
Podelite komentar