Recept za slasne i ukusne pohovane palačinke: Obrok za prave gurmane

 
  • 0
Pohovane palačinke Foto: Shutterstock

Palačinke su uvek dobar izbor kada imate malo vremena, a želite da sebe ili drage ljude počastite nečim ukusnim. Mogu se jesti i slatke i slane, a omiljene su i pohovane.

Neutralno testo za ovo jelo dopušta komibacije sa velikim brojem namirnica, ukusne su i prazne ili uz dodatak bilo kakvog slanog ili slatkog namaza.

Ipak, omiljene su one pohovane, jake i kalorične, koje zadovoljavaju nepca velikih gurmana. Iako oko njihove pripreme ima malo više posla, rezultat je i više nego zadovoljavajući.

Sastojci: 

za punjenje: 

  • 150 gr šunke ili pečenice u listićima
  • 200 gr rendanog kačkavalja
  • 2 kašike krem sira ili pavlake
  • 200 gr pečuraka
  • so
  • biber

za pohovanje: 

  • oko 200 gr brašna
  • 3 jajeta
  • oko 200 gr prezli
  • ulje za prženje

Priprema:

Palačinke pripremite kao i obično.

Pečurke iseckajte na listiće i izdinstajte na malo ulja, sa dodatkom soli i bibera, dok sva voda ne uvri. Ostavite ih sa strane da se prohlade.

Svaku palačinku namažite krem sirom ili pavlakom, poređajte listove šunke, dodajte pečurke i rendani kačkavalj.

Savijte ih sa svake strane formirajući rolnicu iz koje u toku prženja sastojci neće iscuriti.

U jedan tanjir stavite brašno, u drugi umućena jaja, a u treći prezle.

Svaku palačinku uvaljajte u brašno, potom u jaja, pa u prezle.

U dublji tiganj sipajte malo više ulja i zagrejte na srednjoj temepraturi,  pa pržite palačinke dok ne porumene sa svih strana.

Pržene palačinke spuštajte na papirni ubrus kako bi se ocedio višak ulja.

Poslužite ih uz dodatak kečapa, majoneza, pavlake ili bilo kog drugog sosa po izboru.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti