
Kada se za doručak uželite mirisnog i ukusnog testa, u tome vam može pomoći recept za lepinjice punjene sirom koje se spremaju u tiganju.
Lako se pripremaju, ne zahtevaju posebno kulinarsko umeće, a ako ispratite sve korake uspeće vam iz prvog pokušaja.
Sastojci za testo:
- 250 gr pavlake
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 jaje
- 400 gr brašna
- 30 ml ulja
- 1/2 kašičice soli
- 40 gr putera za prženje
sastojci za fil:
- 150 gr sitnog sira
- kašičica soli
- 1 jaje
Priprema:
U posudi pomešajte pavlaku, so i sodu bikarbonu, pa ostavite 15 minuta na sobnoj temperaturi. Zatim dodajte jaje, ulje i prosejano brašno, pa umesite testo i ostavite ga 20 minuta.
Sastojke za fil pomešajte, stavite u testo i umesite.
Testo podelite na šest jadnakih delova i oblikujte loptice, pokrijte ih i ostavite 10 minuta.
Na radnu površinu pospite malo brašna, pa oklagijom razvucite svaku lopticu.
U zagrejan tiganj spuštajte po jednu lepinjicu i pržite je na tihoj vatri oko pet minuta s obe strane. Na tiganj obavezno stavite poklopac.
Vruće lepinjice premažite puterom i poslužite ih.
Prijatno!
Video: Uštipci od krompira: Teleport mašina do detinjstva
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Vuk
Lepinje sa kajmakom, domaćim. U Sokobanji, prema Ozrenu, redtoran u brdu, pred tobom mesi i peče, pa kad "zalupi" domaći kajmak, "nije normalno"!!!
Podelite komentar