Kada se za doručak uželite mirisnog i ukusnog testa, u tome vam može pomoći recept za lepinjice punjene sirom koje se spremaju u tiganju.
Lako se pripremaju, ne zahtevaju posebno kulinarsko umeće, a ako ispratite sve korake uspeće vam iz prvog pokušaja.
Sastojci za testo:
- 250 gr pavlake
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 jaje
- 400 gr brašna
- 30 ml ulja
- 1/2 kašičice soli
- 40 gr putera za prženje
sastojci za fil:
- 150 gr sitnog sira
- kašičica soli
- 1 jaje
Priprema:
U posudi pomešajte pavlaku, so i sodu bikarbonu, pa ostavite 15 minuta na sobnoj temperaturi. Zatim dodajte jaje, ulje i prosejano brašno, pa umesite testo i ostavite ga 20 minuta.
Sastojke za fil pomešajte, stavite u testo i umesite.
Testo podelite na šest jadnakih delova i oblikujte loptice, pokrijte ih i ostavite 10 minuta.
Na radnu površinu pospite malo brašna, pa oklagijom razvucite svaku lopticu.
U zagrejan tiganj spuštajte po jednu lepinjicu i pržite je na tihoj vatri oko pet minuta s obe strane. Na tiganj obavezno stavite poklopac.
Vruće lepinjice premažite puterom i poslužite ih.
Prijatno!
Video: Uštipci od krompira: Teleport mašina do detinjstva
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Vuk
Lepinje sa kajmakom, domaćim. U Sokobanji, prema Ozrenu, redtoran u brdu, pred tobom mesi i peče, pa kad "zalupi" domaći kajmak, "nije normalno"!!!
Podelite komentar