Najjednostavniji recept za potaž od karfiola: Jelo koje će i mališani obožavati
Mnogi ljudi ne vole povrće poput brokolija ili karfiola. Međutim, ljubitelji ovih namirnica tvrde da ih samo nisu probali pripremljene na pravi način.
Potaž od karfiola je jednostavan, a hranljiv obrok za koji vam nije potrebno nikakvo umeće, a zadovoljiće nepca i najizbirljivijih, odnosno dece.
Ukoliko ga pripremite na ovaj način, sigurno je da ćete ga uvrstiti u svoj svakodnevni meni.
Sastojci:
- 1 srednja glavica karfiola
- 2 glavice crvenog luka
- 1 veći krompir
- 3 čena belog luka
- 1 kocka za supu
- 125 ml pavlake za kuvanje
- so, biber
Priprema:
Cvetove karfiola razdvojte, operite ih i stavite u slanu vodu sa kockom za supu da se kuva. U istu vodu stavite i sitno seckan krompir.
Kada je povrće kuvano, procedite ga, a vodu u kojoj se kuvalo sačuvajte sa strane. U blenderu, štapnim ili običnim mikserom usitnite povrće tako da postane kašasto.
Na ulju i vodi izdinstajte sitno seckani crveni luk, dodajte izgnječen beli luk i sve dinstajte dok luk potpuno ne omekša. Dodajte ga kuvanom povrću, pa ponovo sve usitnite.
Dodajte soli i bibera po ukusu, pavlaku za kuvanje, pa sve vratite na šporet da još jednom kratko provri. Ukoliko je potaž suviše gust, dodajte vodu u kojoj se povrće kuvalo.
Poslužite toplo uz dodatak maslinovog ulja i svežeg peršuna.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Kaliopi otpevala čuveni hit na početku revije Bate Spasojevića
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.