Recept za pire krompir koji će vas oduševiti: Tajna je u jednom sastojku
Pire krompir je omiljen prilog uz meso, grilovano povrće, pa i kao samostalno jelo uz dodatak sezonske salate.
Većina domaćica ima svoj recept za pripremu, svoj tajni sastojak ili način na koji kreira ovo jelo. Pire krompir se može i peći, što je način da se dobije potpuno novo jelo.
Mi vam donosimo recept sa sastojkom koji menja ukus i teksturu u potpunosti, a običan pire krompir pretvara u jelo sa spektrom ukusa.
Sastojci:
- 1 kg oljuštenog belog krompira
- 125 ml mleka
- 2 pune kašike kajmaka
- 1 sveže jaje
- so, biber
- sveži peršun za posipanje
Priprema:
Skuvajte krompir u posoljenoj vodi dok potpuno ne omekša.
Procedite ga i odvojte oko 200 ml vode u kojoj se kuvao sa strane.
Dodajte mleko, so, kajmak i biber, pa sve dobro umutite mikserom tako da nema grudvica.
U pire koji je izmućen, a koji već sada nije vreo, dodajte sveže jaje i ponovo sve umutite.
Gustinu pirea određujete dodavanjem mleka ili vode u kojoj se krompir kuvao.
Sipajte pire u činiju i pospite seckanim svežim peršunom.
Poslužite uz meso, sezonsku salatu ili dodatke po želji.
Prijatno!
Video: Tajni sastojak za savršen krompir pire: Recept koji će svi obožavati
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Bi juuu
Probajte sa kiselom pavlakom
Podelite komentar