
Recept za pire krompir koji će vas oduševiti: Tajna je u jednom sastojku

Pire krompir je omiljen prilog uz meso, grilovano povrće, pa i kao samostalno jelo uz dodatak sezonske salate.
Većina domaćica ima svoj recept za pripremu, svoj tajni sastojak ili način na koji kreira ovo jelo. Pire krompir se može i peći, što je način da se dobije potpuno novo jelo.
Mi vam donosimo recept sa sastojkom koji menja ukus i teksturu u potpunosti, a običan pire krompir pretvara u jelo sa spektrom ukusa.
Sastojci:
- 1 kg oljuštenog belog krompira
- 125 ml mleka
- 2 pune kašike kajmaka
- 1 sveže jaje
- so, biber
- sveži peršun za posipanje
Priprema:
Skuvajte krompir u posoljenoj vodi dok potpuno ne omekša.
Procedite ga i odvojte oko 200 ml vode u kojoj se kuvao sa strane.
Dodajte mleko, so, kajmak i biber, pa sve dobro umutite mikserom tako da nema grudvica.
U pire koji je izmućen, a koji već sada nije vreo, dodajte sveže jaje i ponovo sve umutite.
Gustinu pirea određujete dodavanjem mleka ili vode u kojoj se krompir kuvao.
Sipajte pire u činiju i pospite seckanim svežim peršunom.
Poslužite uz meso, sezonsku salatu ili dodatke po želji.
Prijatno!
Video: Tajni sastojak za savršen krompir pire: Recept koji će svi obožavati
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Bi juuu
Probajte sa kiselom pavlakom
Podelite komentar