
Mnoge domaćice već imaju proverene i dobro poznate recepte za mrsne projice sa sirom i jogurtom.
Ali, i posne projice mogu da budu jednako ukusne kao i mrsne.
Laka i jednostavna priprema i činjenica da se svi sastojci mere šoljom od 200 mililitara omogućavaju i početnicima u kuhinji da kod ovih projica ne naprave nikakvu grešku i da one ispadnu savršeno.
Sastojci:
- 2 šolje obične vode
- 1 šolja mineralne vode
- 1 šolja ulja
- 3 šolje pšeničnog brašna
- 3 šolje kukuruznog brašna
- 2 kašičice soli
- 1 prašak za pecivo
- kora jednog limuna
Priprema:
U dubljoj posudi pomešajte prvo suve sastojke - pšenično i kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so, pa u to dodajte običnu vodu, zatim kiselu vodu, a onda i ulje. Sve zajedno promešajte varjačom ili žicom za mućenje.
Podmažite kalup za mafine uljem i brašnom ili ga obložite papirnim korpicama. Sipajte testo. Zagrejte rernu na 200 stepeni, ubacite kalup za projice i pecite ih 20 minuta.
Poslužite tople. U vreme posta uz njih možete da dodate ajvar ili neki posni namaz.
Prijatno!
Video: Kremasta pita sa karfiolom za zdrav početak dana
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.