• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za mekane i ukusne posne projice: Gotove za tili čas

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prave se jednostavno i lako, a imaju i jedan tajni sastojak koji im daje poseban ukus

  • 0
Proja, projice, projica, slani mafini Foto: Pixabay

Mnoge domaćice već imaju proverene i dobro poznate recepte za mrsne projice sa sirom i jogurtom.

Ali, i posne projice mogu da budu jednako ukusne kao i mrsne.

Laka i jednostavna priprema i činjenica da se svi sastojci mere šoljom od 200 mililitara omogućavaju i početnicima u kuhinji da kod ovih projica ne naprave nikakvu grešku i da one ispadnu savršeno.

Sastojci: 

  • 2 šolje obične vode
  • 1 šolja mineralne vode
  • 1 šolja ulja
  • 3 šolje pšeničnog brašna
  • 3 šolje kukuruznog brašna
  • 2 kašičice soli
  • 1 prašak za pecivo
  • kora jednog limuna

Priprema: 

U dubljoj posudi pomešajte prvo suve sastojke - pšenično i kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so, pa u to dodajte običnu vodu, zatim kiselu vodu, a onda i ulje. Sve zajedno promešajte varjačom ili žicom za mućenje.

Podmažite kalup za mafine uljem i brašnom ili ga obložite papirnim korpicama. Sipajte testo. Zagrejte rernu na 200 stepeni, ubacite kalup za projice i pecite ih 20 minuta.

Poslužite tople. U vreme posta uz njih možete da dodate ajvar ili neki posni namaz.

Prijatno!

Video: Kremasta pita sa karfiolom za zdrav početak dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti