• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za posnu picu sa povrćem: Ukusni zalogaj koji će vas oduševiti

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izdašan obrok koji dobro dođe u vreme posta

  • 0
Pica, vegetarijanska Foto: Shutterstock

Pica je jelo kom retko ko može da odoli. Sama pomisao na vazdušasto testo sa suvomesnatim proizvodima i kačkavaljem budi apetit.

Sastojci koji se stavljaju na testo za picu većinom su mrsni, ali pomoću ovog recepta svoje omiljeno jelo moći ćete da spremate i u toku posta.

Sastojci za testo:

  • 500 g brašna
  • 300 ml vode
  • 80 ml ulja
  • 1/2 kocke svežeg kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera

Sastojci za nadev:

  • 4 kašike kečapa
  • 1 struk praziluka
  • 200 g šampinjona
  • šaka bebi-spanaća
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • origano za posipanje

Priprema:

Zagrejte vodu tako da bude mlaka, dodajte kvasac i šećer, pa ostavite da se kvasac aktivira.

U vanglicu sipajte brašno, so, dodajte ulje i sa pripremljenim kvascem zamesite testo koje se odvaja od zidova posude. Ostavite testo da naraste.

Povrće operite, pa paprike iseckajte na kolutove, šampinjone na listiće, a praziluk na sitno.

Na radnu površinu pospite malo brašna, pa stavite testo i razvucite ga oklagijom.

Pleh podmažite uljem, spustite testo i kečapom ga premažite sve do ivica. Odozgo stavite paprike i šampinjone, pa sve pospite origanom.

Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite picu na 200 stepeni dok ne porumeni.

Kada je gotova, izvadite je iz pleha, ukrasite listićima spanaća i pospite iseckanim prazilukom.

Prijatno!

Video: Srbi uče svet kako se pravi pica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti