![Pica, vegetarijanska Pica, vegetarijanska](https://xdn.tf.rs/2022/03/15/pica-460x0.jpg?ver=536502)
Pica je jelo kom retko ko može da odoli. Sama pomisao na vazdušasto testo sa suvomesnatim proizvodima i kačkavaljem budi apetit.
Sastojci koji se stavljaju na testo za picu većinom su mrsni, ali pomoću ovog recepta svoje omiljeno jelo moći ćete da spremate i u toku posta.
Sastojci za testo:
- 500 g brašna
- 300 ml vode
- 80 ml ulja
- 1/2 kocke svežeg kvasca
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Sastojci za nadev:
- 4 kašike kečapa
- 1 struk praziluka
- 200 g šampinjona
- šaka bebi-spanaća
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- origano za posipanje
Priprema:
Zagrejte vodu tako da bude mlaka, dodajte kvasac i šećer, pa ostavite da se kvasac aktivira.
U vanglicu sipajte brašno, so, dodajte ulje i sa pripremljenim kvascem zamesite testo koje se odvaja od zidova posude. Ostavite testo da naraste.
Povrće operite, pa paprike iseckajte na kolutove, šampinjone na listiće, a praziluk na sitno.
Na radnu površinu pospite malo brašna, pa stavite testo i razvucite ga oklagijom.
Pleh podmažite uljem, spustite testo i kečapom ga premažite sve do ivica. Odozgo stavite paprike i šampinjone, pa sve pospite origanom.
Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite picu na 200 stepeni dok ne porumeni.
Kada je gotova, izvadite je iz pleha, ukrasite listićima spanaća i pospite iseckanim prazilukom.
Prijatno!
Video: Srbi uče svet kako se pravi pica
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.