Svi poznati recepti imaju svoju domovinu, odnosno zemlju ili kraj gde su nastali, gde su dobili ime i odakle su krenuli na svoj dugi put u svet.
Neka jela su nastala u Italiji, Španiji, Francuskoj..., a svojim specifičnim ukusima stigla su i u naše krajeve.
Topli i slatki napitak koji nam je stigao iz daleke Istočne Evrope i koji su ljudi s našeg podneblja zavoleli, definitino je kompot.
Miris bakinog kompota koji se širi kućom, jedna je od lepših uspomena iz detinjsta i čini nam se, da ga možemo osetiti i sada.
Kompot od jabuka sigurno će probuditi vaše uspomene, a za manje od 30 minuta u rukama ćete imati čašu toplog kompota, i to baš onakav kakav je spremala baka.
Sastojci:
- 1 kg jabuka
- 2 pune kašike šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 limun
Priprema:
Jabuke operite, pa ih iseckajte na veće kocke. Limun takođe operite, pa ga isecite na kolutove.
U šerpu stavite isečene jabuke, cimet, limun i šećer, pa sipajte vodu da ogrezne.
Sve fino promešajte i stavite da se kuva 20 minuta, odnosno dok jabuke ne omekšaju.
Kada je kompot gotov, izvadite limun, pa tečnost zajedno sa jabukama sipaje u veću činiju.
Ostavite ga da se prohladi, pa poslužite.
Video: Brzo, lako, jeftino: Za ovaj recept vam trebaju tost, čokolada i tiganj, a ukus je neprocenjiv
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.