Recept za sasvim drugačije palačinke: Obožavaćete ih spremljene i na japanski način
Ukoliko volite da eksperimentišete sa novim jelima recept za japanske palačinke je onda prava stvar za vas.
Ova poslastica, koja je apsolutnoi hit u svetu, ali i na društvenim mrežama, lepša je, ukusnija i pufnastija od verzije američkih, ali i klasičnih palačinki, koje ste verovatno već probali.
Sastojci:
- 3 kašike brašna
- 1/4 kašičice praška za pecivo
- 1 kašika mleka
- 1/4 kašičice ekstrakta vanile
- 2 jajeta
- 2 kašike šećera
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Odvojte žumanca od belanaca, pa u žumanca dodajte brašno, prašak za pecivo, ekstrakt vanile i mleko. Promešajte.
Belanca umutite mikserom, pa dodajte šećer i ponovo dobro umutite. Zatim u belanca supajte smesu od žumanaca i umešajte špatulom.
Smesu sipajte u poslastičarski špric, pa istisnite u malo nauljen i zagrejan tiganj. Možete smesu sipati i malom kutlačom. Kada istisnete smesu, poklopite tiganj poklopcem i pecite nekoliko min, pa okrenite palačinke.
Kada su pečene, poslužite ih uz krem ili džem po želji, a odlično se kombinuju i sa nekim voćnim prelivom ili onim od crne čokolade.
Ukoliko želite više palačinki, udvostručite smesu za poslasticu.
Prijatno!
Video: Jelo koje se pravi za 10 minuta: Slane palačinke idealne za oni koji nemaju vremena da doručkuju
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.