Čupavci sa kokosom na vodi, ukusniji od mrsnih: Recept za klasik koji odoleva trendovima
Popularne čupavce, kolač preliven čokoladom i uvaljan u kokosovo brašno, domaćice u Srbiji pripremaju decenijama.
Osim što su lagani za pripremu, čupavci su i vrlo izdašni, a uz to za njih važi pravilo da što duže stoje, to su bolji. Na kraju, ni sastojci za čupavce nisu skupi, što im dodatno daje na popularnosti.
Ukoliko postite, a ipak želite da se zasladite čupavcima, isprobajte verziju bez jaja, mleka i ulja, odnosno margarina. Posni čupavci po ukusu nimalo ne zaostaju za mrsnim, a priprema je brza i jednostavna.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 50 g griza
- 400 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 400 ml vode
- 1 kašika alkoholnog sirćeta
- 50 g kakao u prahu
- 100 g kokosovog brašna
Priprema:
U činiji pomešajte pšenično brašno, griz, 200 grama šećera, prašak za pecivo i vanilin šećer. Potom dodajte 200 mililitara vode i kašiku alkoholnog sirćeta. Sve dobro umutite, pa sipajte u pleh obložen pek-papirom i pecite na 200 stepeni dok se patišpanj ne odvoji od ivica pleha.
Sačekajte da se kolač ohladi, pa ga isecite na kocke.
U šerpu sipajte 200 mililitara vode, dodajte 200 grama šećera i 50 grama kakao uprahu, pa stavite na ringlu da se kuva. Kad proključa, skinite sa ringle i ostavite da se malo prohladi.
U posudu sa strane sipajte kokosovo brašno.
Kocke ispečenog patišpanja viljuškom spuštajte u preliv od vode, šećera i kakao-praha, pa odmah zatim u posudu sa kokosovim brašnom.
Prijatno!
Video: Brzo, slasno, efikasno: Kolačići od banane i kokosa, osvojiće sve ljubitelje zdravog života
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
❤️🔥
Mmmmmm kokos 🥥🥥🥥🥥🥥
Podelite komentar