• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posne lisnate rolnice sa zeljem: Pecivo kome neće odoleti ni najmlađi

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako su razna peciva dostupna u marketima i pekarama, ono koje napravite u svojoj kuhinji daleko je ukusnije

  • 1
Pecivo, testo, zelje, spanać, blitva, pita Foto: Shutterstock

Peciva su najčešći izbor za doručak na našem podneblju. Osim toga, idealna su kao posluženje za iznenadne goste, večeru ili užinu. Iako su razna peciva dostupna u marketima i pekarama, ono koje napravite u svojoj kuhinji daleko je ukusnije.

Jedno od takvih je i posno pecivo sa zeljem, kome neće odoleti ni najmlađi, koji važe za izbirljivce kada je hrana u pitanju.

Sastojci: 

  • 500 g lisnatog testa
  • 4 veze zelja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 štap praziluka
  • 3 čena belog luka
  • so
  • biber
  • susam za posipanje
  • 50 ml ulja

Priprema:

Crni luk iseckajte na sitne kockice, praziluk na tanke polukrugove, a beli luk izgnječite. U dubljem tiganju zagrejte ulje, pa stavite sve tri vrste luka sa malo vode da se dinsta.

Zelje očistite, operite i sitno iseckajte.

U izdinstani luk dodajte zelje, posolite i pobiberite po ukusu i kratko sve propržite zajedno.

Ostavite fil sa strane da se ohladi.

Lisnato testo razvijte u tanki pravougaonik.

Fil nanesite ravnomerno i savijte u rolat.

Isecite na rolnice dužine oko 7cm i poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite vodom, pa ih pospite susamom.

Pecite ih na 200 stepeni oko 25 minuta ili dok ne porumene. 

Gotove rolnice ostavite da se malo prohlade, pa ih poslužite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • 👍

    10. april 2022. | 08:18

    Telegrafu, hvala na tome što za vreme Velikog posta postavljate posne, a ne mrsne recepte 😊 Poštujmo našu istoriju i našu veru

    Podelite komentar