• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sočna štrudlica sa višnjama od gotovih kora: Recept koji osvaja na prvi zalogaj

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spremićete je za tili čas, a možete je poslužiti i u danima posta

  • 0
Štrudlica sa višnjama Foto: Shutterstock

Kad poželite kolač za čiju pripremu nije potrebno mnogo vremena, onda su pite sa voćem najbolji izbor.

Štrudlicu sa višnjama od gotovih kora brzo ćete napraviti, sastojci nisu skupi, a izdašna i može da stoji nekoliko dana. Uz to, kako ne sadrži ni mleko, ni jaja, možete je praviti i u vreme posta.

Sastojci:

  • 500 g kora za gibanicu
  • 200 g šećera
  • 200 ml ulja
  • 200 g griza
  • 600 g višanja
  • 1 litar vode
  • 50 g šećera u prahu

Priprema:

U šerpu sipajte višnje, dodajte vodu i šećer i kuvajte dok ne provri. Kad tečnost proključa, dodajte griz, pa vratite posudu na ringlu i kuvajte na slabijoj vatri, sve vreme mešajući kako griz ne bi zagoreo.

Ostavite fil sa višnjama da se prohladi.

Uzmite tri kore. Prvu koru poprskajte uljem, na nju stavite drugu koru koju ćete takođe poprskati uljem i prekriti trećom korom. Na treću koru bogato nanesite fil sa višnjama, pa urolajte kore i spustite ih na pleh koji ste prethodno premazali uljem.

Na isti način utrošite preostale kore i fil, premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Štrudlice pecite dvadesetak minuta, pa izvadite iz rerne, ostavite da se prohlade, pospite šećerom u prahu, isecite i služite.

Prijatno!

Video: Iznenadite svoju voljenu osobu za Dan zaljubljenih: Originalan, brz i jednostavan recept za kolačiće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti