
Danas je Veliki petak, a skoro sve domaćice tragaju za posnim receptom za doručak koji će zasititi i obradovati sva čula ukućana.
Pita s krompirom je redovan gost na trpezama širom Srbije, a posna verzija ovog jela nimalo ne odskače od mrsne.
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih kora za pitu
- 4 veća krompira
- 2 crna luka
- 1 mala kašika biljnog začina
- so, biber
- 2 dl kisele vode
Priprema:
Crni luk iseckajte sitno, pa dinstajte na malo vode i posolite. Za to vreme očistite krompir, zatim ga izrendajte na krupno rende, pa ga pomešajte i propržite zajedno s lukom.
Dok se krompir dinsta, dodajte sve navedene začine, mešajte još dva-tri minuta, pa sklonite tiganj s ringle.
Prvu koru stavite na radnu površinu, pa je poprskajte kiselom vodom i stavite još dve kore preko nje, koje ćete takođe poprskati kiselom vodom.
Na treću koru ravnomerno rasporedite izdinstani krompir i luk, pa urolajte i složite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Postupak ponavljate sve dok imate kora i fila. Kiselom vodom poprskajte svaki rolat.
Krompirušu pecite u zagrejanoj rereni na 180 stepeni, 45 minuta ili dok lepo ne porumeni.
Služite je toplu i uživajte u svakom zalogaju.
Prijatno!
Video: Ovu pitu krompirušu može da napravi i početnica
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.