• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za krompirušu na vodi: Jelo koje se brzo sprema, a još brže jede

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Krompiruša je kraljica među pitama

  • 0
Pita od krompira Foto: Shutterstock

Danas je Veliki petak, a skoro sve domaćice tragaju za posnim receptom za doručak koji će zasititi i obradovati sva čula ukućana.

Pita s krompirom je redovan gost na trpezama širom Srbije, a posna verzija ovog jela nimalo ne odskače od mrsne.

Sastojci:

  • 1 pakovanje gotovih kora za pitu 
  • 4 veća krompira
  • 2 crna luka
  • 1 mala kašika biljnog začina
  • so, biber
  • 2 dl kisele vode

Priprema:

Crni luk iseckajte sitno, pa dinstajte na malo vode i posolite. Za to vreme očistite krompir, zatim ga izrendajte na krupno rende, pa ga pomešajte i propržite zajedno s lukom.

Dok se krompir dinsta, dodajte sve navedene začine, mešajte još dva-tri minuta, pa sklonite tiganj s ringle.

Prvu koru stavite na radnu površinu, pa je poprskajte kiselom vodom i stavite još dve kore preko nje, koje ćete takođe poprskati kiselom vodom. 

Na treću koru ravnomerno rasporedite izdinstani krompir i luk, pa urolajte i složite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Postupak ponavljate sve dok imate kora i fila. Kiselom vodom poprskajte svaki rolat.

Krompirušu pecite u zagrejanoj rereni na 180 stepeni, 45 minuta ili dok lepo ne porumeni.

Služite je toplu i uživajte u svakom zalogaju.

Prijatno!

Video: Ovu pitu krompirušu može da napravi i početnica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti