Recept za brzu, voćnu tortu koja se ne peče: Sprema se za tili čas, a kremasta je i osvežava

Ukoliko nemate vremena da pečete korice, a još uz to volite lagane voćne torte, recept za šaroltu sa malina je pravo rešenje za praznični slatkiš.
Pravi se jednostavno, idealna je i za početnike u kuhinji, a kremasta je, tako da će vrlo brzo postati jedan od omiljenih slatkiša vaših ukućana.
Sastojci:
- 500 g piškota
- 600 ml mleka
- 400 g zaleđenih malina
- 100 g šećera u prahu
- 400 g šlaga
- 2 pudinga od vanile
- 1/2 l vode
- 5 kašika kristal šećera
- 1 čaša kisele pavlake (180 g)
- 1 kesica vanilin šećera
- 125 g svežih malina za dekoraciju
Priprema:
Potreban vam je okrugli kalup sa stranicama koje se skidaju, prečnika minimum 30 centimetara. Odvojte u dublju posudu ili tanjir dva decilitra mleka i dodajte u to vanilin šećer, pa promešajte. Pripremite kalup.
Piškote natapajte u mleko, pa prvo obložite njima zidove kalupa, a onda i dno.
U šerpicu stavite maline, dodajte im kristal šećer i vodu, pa pustite da se skuvaju. Rastvorite u 100 ml mleka puding od vanile, pa dodajte u maline, i sve zajedno kuvajte još pet minuta na tihoj vatri, dok ne dobijete želatinsatu masu.
Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.
Umutite šlag sa preostala tri decilitra mleka, dodajte mu kiselu pavlaku i prah šećer pa sve zajedno dobro sjedinite.
Ohlađeni fil od malina izmutite mikserom, kako bi se dobio fini krem.
Na piškote prvo stavite fil od malina i pudinga, pa preko njega fil od šlaga i pavlake. Ponovo natopite piškote u mleku i poređajte ih preko fila od šlaga.
Preko njih stavite maline i puding, pa opet šlag, pa natopljene piškote. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Po vrhu stavite šlag.
Tortu ostavite u frižideru tri, četiri sata pre služenja. Ukrasite je po želji svežim malinama i listićima nane.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.