Recept za rolat sa mlevenim mesom: Idealan način da iskoristite preostala kuvana jaja

   ≫ 
  • 0
Rolat sa mesom i jajima Foto: Shutterstock

Svake godine posle Vaskrsa pitamo se isto - šta sa preostalim kuvanim jajima? S obzirom na to da imaju rok trajanja, trebalo bi da ih iskoristite što pre, a idealan način za to je mesni rolat.

Iako svaka domaćica ima svoj recept za ovaj tip rolata, mi vam donosimo onaj koji je proveren, jednostavan i koji mogu da pripreme i početnici u kuhinji.

Sastojci:

  • 700 g mlevenog mesa
  • 2 parčeta starog hleba
  • 5 kuvanih jaja
  • 150 ml mleka
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike senfa
  • so
  • biber
  • sveži ruzmarin za dekoraciju

Priprema:

Kriške hleba stavite u dublju posudu, pa ih prelijte mlekom, a onda ih izgnječite. Hlebu dodajte sitno seckani crni i beli luk, meso, senf i začine po ukusu i dobro sve umesite.

Polovinu smese stavite na papir za pečenje, pa poređajte kuvana jaja i preko njih ostatak smese. Oblikujte rukama rolat, premažite ga kašikom senfa, pa zatvorite papir dobro sa svih strana.

Rolat prebacite u pleh, pa ga stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni 30 minuta.

Posle 30 minuta odmotajte papir za pečenje i ostavite da se zapeče još desetak minuta ili dok ne porumeni.

Ostavite mesni rolat da se prohladi, ukrasite svežim ruzmarinom i secite na parčad željene veličine.

Poslužite ga uz salatu po želji.

Prijatno!

Video: Ovaj rolat od piletine i slanine baca najizbirljivije goste u trans

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti