• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za rolat sa mlevenim mesom: Idealan način da iskoristite preostala kuvana jaja

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dekorativno i ukusno jelo u kome će uživati sva čula

  • 0
Rolat sa mesom i jajima Foto: Shutterstock

Svake godine posle Vaskrsa pitamo se isto - šta sa preostalim kuvanim jajima? S obzirom na to da imaju rok trajanja, trebalo bi da ih iskoristite što pre, a idealan način za to je mesni rolat.

Iako svaka domaćica ima svoj recept za ovaj tip rolata, mi vam donosimo onaj koji je proveren, jednostavan i koji mogu da pripreme i početnici u kuhinji.

Sastojci:

  • 700 g mlevenog mesa
  • 2 parčeta starog hleba
  • 5 kuvanih jaja
  • 150 ml mleka
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike senfa
  • so
  • biber
  • sveži ruzmarin za dekoraciju

Priprema:

Kriške hleba stavite u dublju posudu, pa ih prelijte mlekom, a onda ih izgnječite. Hlebu dodajte sitno seckani crni i beli luk, meso, senf i začine po ukusu i dobro sve umesite.

Polovinu smese stavite na papir za pečenje, pa poređajte kuvana jaja i preko njih ostatak smese. Oblikujte rukama rolat, premažite ga kašikom senfa, pa zatvorite papir dobro sa svih strana.

Rolat prebacite u pleh, pa ga stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni 30 minuta.

Posle 30 minuta odmotajte papir za pečenje i ostavite da se zapeče još desetak minuta ili dok ne porumeni.

Ostavite mesni rolat da se prohladi, ukrasite svežim ruzmarinom i secite na parčad željene veličine.

Poslužite ga uz salatu po želji.

Prijatno!

Video: Ovaj rolat od piletine i slanine baca najizbirljivije goste u trans

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti