Ne opterecujte se, pravim ovo "sto godina". Pomesajte iste kolicine sira, brasna i maslaca ili margarina, rasklagijajte, isecite, ispecite...odlicne su.
Ja stavim istu kolicinu svega, kao sto neko rece(brasno, puter, sit sitni), s tim sto pored praska za pecivo i soli, dodam i jedno jaje. Jako je vqzno dq bude u frizderu, bolje se rqzvijaju i rastu bolje. Onfa razvaljam na pravougaonik, pa posepem kackavaljem. Preklopim na pola. Malo istanjim(ako mogu), pa opet kackavalj, preklopim. Tako tri puta. Dobijes malo deblju kocku na kraju. Opet malo razvaljas, ali nikako pretanko, em ce ti se ti sve to vec probiti onda(ti slojevi kackavalja), em budu lepse kad su deblje. Premazes zumancetom i mlekom. Ne stavjjam sir od gore, da ne izgori prebrzo. Peces kako znas i umes :)
Budu savrsene, listaju se kao knjiga.
Hasiba
Pitanje ,dali se stavlja vise slojeva tijesta jedno na drugo ,kad se isjece ?
Podelite komentar
Biljka
@Hasiba
Ni ja ovo ne razumem oko poklapanja.
Podelite komentar
LA
@Hasiba
Ne opterecujte se, pravim ovo "sto godina". Pomesajte iste kolicine sira, brasna i maslaca ili margarina, rasklagijajte, isecite, ispecite...odlicne su.
Podelite komentar
Dusica
@Hasiba
Ja stavim istu kolicinu svega, kao sto neko rece(brasno, puter, sit sitni), s tim sto pored praska za pecivo i soli, dodam i jedno jaje. Jako je vqzno dq bude u frizderu, bolje se rqzvijaju i rastu bolje. Onfa razvaljam na pravougaonik, pa posepem kackavaljem. Preklopim na pola. Malo istanjim(ako mogu), pa opet kackavalj, preklopim. Tako tri puta. Dobijes malo deblju kocku na kraju. Opet malo razvaljas, ali nikako pretanko, em ce ti se ti sve to vec probiti onda(ti slojevi kackavalja), em budu lepse kad su deblje. Premazes zumancetom i mlekom. Ne stavjjam sir od gore, da ne izgori prebrzo. Peces kako znas i umes :) Budu savrsene, listaju se kao knjiga.
Podelite komentar
LaraCroft
Odličan recept.
Podelite komentar