Salata koja je savršeni par jelima sa roštilja: Priprema se za manje od 10 minuta
Kupus i šargarepa se savršeno slažu i u kuvanim jelima, ali i sveži, pripremljeni kao salata. Budući da je vreme sve lepše, a da je sezona roštiljanja i boravka u prirodi tek otvorena, novi recepti za osvežavajuće salate, koje se odlično slažu sa svim vrstama mesa, uvek su dobrodošli.
Jedna od takvih je i ova, neka verzija popularne američke "coleslaw" salate, kombinacija kupusa, šargarepe i neodoljivog dresinga sa majonezom.
Može se napraviti i u posnoj, veganskoj varijanti, ukoliko umesto mrsnog stavite posan majonez, a izostavite pavlaku.
Priprema se za manje od deset minuta, a ukus je neodoljiv.
Sastojci:
- 1/2 manje glavice mladog kupusa
- 2 srednje šargarepe
- 1 manja glavica crvenog luka
- 2 kašike majoneza
- 3 kašike pavlake
- 1/2 kašike senfa
- 1 kašičica jabukovog sirćeta (ili više, po ukusu)
- so
- biber
Priprema:
Kupus iseckajte na tanke tračice, kao i inače. Šargarepu narendajte, a luk iseckajte na tanka rebarca.
Majonez, pavlaku, senf i jabukovo sirće izmešajte, pa sve sjedinite sa povrćem. Dodajte so i biber po ukusu, pa ostavite salatu da se hladi, a onda poslužite.
Savršeno se slaže sa svim vrstama mesa sa roštilja.
Video: Kako da ne prospete salatni preliv svuda okolo dok mešate salatu
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Zrenjanin
U zemički sa pohovanim belim mesom (po mogućnosti da bude krckavo) i kiselim krastavčićima, ova salata čini fantaziju ukusa.
Podelite komentar