Salata koja je savršeni par jelima sa roštilja: Priprema se za manje od 10 minuta

   ≫ 
  • 1

Kupus i šargarepa se savršeno slažu i u kuvanim jelima, ali i sveži, pripremljeni kao salata. Budući da je vreme sve lepše, a da je sezona roštiljanja i boravka u prirodi tek otvorena, novi recepti za osvežavajuće salate, koje se odlično slažu sa svim vrstama mesa, uvek su dobrodošli.

Jedna od takvih je i ova, neka verzija popularne američke "coleslaw" salate, kombinacija kupusa, šargarepe i neodoljivog dresinga sa majonezom.

Može se napraviti i u posnoj, veganskoj varijanti, ukoliko umesto mrsnog stavite posan majonez, a izostavite pavlaku.

Priprema se za manje od deset minuta, a ukus je neodoljiv.

Sastojci:

  • 1/2 manje glavice mladog kupusa
  • 2 srednje šargarepe
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • 2 kašike majoneza
  • 3 kašike pavlake
  • 1/2 kašike senfa
  • 1 kašičica jabukovog sirćeta (ili više, po ukusu)
  • so
  • biber

Priprema: 

Kupus iseckajte na tanke tračice, kao i inače. Šargarepu narendajte, a luk iseckajte na tanka rebarca.

Majonez, pavlaku, senf i jabukovo sirće izmešajte, pa sve sjedinite sa povrćem. Dodajte so i biber po ukusu, pa ostavite salatu da se hladi, a onda poslužite.

Savršeno se slaže sa svim vrstama mesa sa roštilja.

Video: Kako da ne prospete salatni preliv svuda okolo dok mešate salatu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Zrenjanin

    6. maj 2022. | 12:18

    U zemički sa pohovanim belim mesom (po mogućnosti da bude krckavo) i kiselim krastavčićima, ova salata čini fantaziju ukusa.

    Podelite komentar