Recept za kremasti, zdrav namaz od namirnice koju svi vole: Pravi se za 5 minuta i pun je proteina
Jednostavan namaz od pasulja možete da spremite za tili čas. Recept je lak i sa njim će se snaći i oni koji nisu previše vični u kuhinji.
Pasulj je bogat belančevinama - u 100 grama namirnice nalazi se oko 20 grama proteina. Obiluje i prehrambenim vlaknima, kao i vitaminima i mineralima.
Pasulj je idealna namirnica za pripremu finog proteinskog namaza koji možete poslužiti uz sendvič, tostu, krekere ili sveže povrće.
Za ovaj namaz najbolje je koristiti pasulj iz konzerve, mada možete da odvojite i 400 grama belog pasulja i skuvate ga za pripremu ove delicije.
Sastojci:
- 1 konzerva (400 g) belog pasulja
- 60 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 1/2 limuna
- 1/2 kašičice sušenog origana
- so, biber
Priprema:
U blender stavite ulje, sok od pola limuna, izrendanu limunovu koricu, očišćen beli luk, začine i oceđeni pasulj iz konzerve (ili skuvani i oceđen pasulj), pa pasirajte nekoliko minuta, dok ne dobijete kompaktnu masu.
Ako je smesa suva, dodajte kašiku obične vode. Ukoliko ne volite ukus svežeg belog luka, možete ga kratko propržiti na ulju pre nego što ga dodate u namaz.
Po želji možete dodati i malo čili praha. Poslužite sa crnim hlebom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Zakon jelo
Ovo je papula.Sprema se obicno za Sv.Nikolu, Badnji dan i uopste kada se posti.Preko ovoga ide preliv od paradajz soka pomesanog sa uljem, sircetom, persunom i belim lukom.
Podelite komentar