
Trouglići sa kačkavaljem i pečenicom: Hrskavo zadovoljstvo od kog miriše cela kuća
Iako za doručak često biramo brze, instant varijante iz pekara, ukoliko uložimo malo vremena za pripremu prvog obroka u danu trud će se višestruko isplatiti.
Hrskave trougliće sa kačkavaljem i pečenicom jednostavno je napraviti, a u zavisnosti od veličine mogu poslužiti i kao posluženje i koktel pecivo.
Punjenja mogu biti raznolika, i slatka i slana, a mi vam donosimo recept za dobitnu kombinaciju.
Sastojci:
- 1/2 kg kora
- 2 jaja
- 1 kisela pavlaka
- 100 ml ulja
- 200 ml kisele vode
- 1 kesica praška za pecivo
- so
- 250 g kačkavalja
- 150 g dimljene pečenice ili suvog mesa
- susam za posipanje
Priprema:
Jaja, pola čaše kisele pavlake, so, prašak za pecivo, kiselu vodu i ulje sjedinite u jednoličnu smesu.
Kačkavalj izrendajte, pečenicu iseckajte, pa sjedinite sa ostatkom kisele pavlake.
Jednu koru raširite, premažite smesom od jaja, pa stavite drugu koru i isto uradite.
Savijte ih na pola po dužini, pa na uži kraj na dno nanesite fil, a onda savijajte kore u trougliće. Ukoliko vam je ovaj postupak komplikovan, kore savijajte u rolnice i ređajte u podmazani pleh. Tako uradite do kraja, pa ostatkom smese od jaja premažite pitice i obilno pospite susamom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Poslužite tople, a jednako su ukusne i hladne.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.