Trouglići sa kačkavaljem i pečenicom: Hrskavo zadovoljstvo od kog miriše cela kuća

 
  • 0

Iako za doručak često biramo brze, instant varijante iz pekara, ukoliko uložimo malo vremena za pripremu prvog obroka u danu trud će se višestruko isplatiti.

Hrskave trougliće sa kačkavaljem i pečenicom jednostavno je napraviti, a u zavisnosti od veličine mogu poslužiti i kao posluženje i koktel pecivo.

Punjenja mogu biti raznolika, i slatka i slana, a mi vam donosimo recept za dobitnu kombinaciju.

Sastojci:

  • 1/2 kg kora
  • 2 jaja
  • 1 kisela pavlaka
  • 100 ml ulja
  • 200 ml kisele vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so
  • 250 g kačkavalja
  • 150 g dimljene pečenice ili suvog mesa
  • susam za posipanje

Priprema: 

Jaja, pola čaše kisele pavlake, so, prašak za pecivo, kiselu vodu i ulje sjedinite u jednoličnu smesu.

Kačkavalj izrendajte, pečenicu iseckajte, pa sjedinite sa ostatkom kisele pavlake.

Jednu koru raširite, premažite smesom od jaja, pa stavite drugu koru i isto uradite.

Savijte ih na pola po dužini, pa na uži kraj na dno nanesite fil, a onda savijajte kore u trougliće. Ukoliko vam je ovaj postupak komplikovan, kore savijajte u rolnice i ređajte u podmazani pleh. Tako uradite do kraja, pa ostatkom smese od jaja premažite pitice i obilno pospite susamom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Poslužite tople, a jednako su ukusne i hladne.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti