• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trouglići sa kačkavaljem i pečenicom: Hrskavo zadovoljstvo od kog miriše cela kuća

Vreme čitanja: oko 1 min.

Donosimo recept za dobitnu kombinaciju za doručak

  • 0
trouglići pita hrana recepti kuhinja Foto: Shutterstock

Iako za doručak često biramo brze, instant varijante iz pekara, ukoliko uložimo malo vremena za pripremu prvog obroka u danu trud će se višestruko isplatiti.

Hrskave trougliće sa kačkavaljem i pečenicom jednostavno je napraviti, a u zavisnosti od veličine mogu poslužiti i kao posluženje i koktel pecivo.

Punjenja mogu biti raznolika, i slatka i slana, a mi vam donosimo recept za dobitnu kombinaciju.

Sastojci:

  • 1/2 kg kora
  • 2 jaja
  • 1 kisela pavlaka
  • 100 ml ulja
  • 200 ml kisele vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so
  • 250 g kačkavalja
  • 150 g dimljene pečenice ili suvog mesa
  • susam za posipanje

Priprema: 

Jaja, pola čaše kisele pavlake, so, prašak za pecivo, kiselu vodu i ulje sjedinite u jednoličnu smesu.

Kačkavalj izrendajte, pečenicu iseckajte, pa sjedinite sa ostatkom kisele pavlake.

Jednu koru raširite, premažite smesom od jaja, pa stavite drugu koru i isto uradite.

Savijte ih na pola po dužini, pa na uži kraj na dno nanesite fil, a onda savijajte kore u trougliće. Ukoliko vam je ovaj postupak komplikovan, kore savijajte u rolnice i ređajte u podmazani pleh. Tako uradite do kraja, pa ostatkom smese od jaja premažite pitice i obilno pospite susamom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Poslužite tople, a jednako su ukusne i hladne.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti