• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ručak je ogledalo dana: Birajte nutritivno bogate obroke, idealne za celu porodicu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Linija PIK ćurećih šunki proširena je novim proizvodom čiji je poseban ukus i miris rezultat pravog procesa pečenja u završnoj fazi proizvodnje

  • 2
PIK ćureća pečena šunka Foto: Promo

PIK Vrbovec proširio je nedavno lansiranu liniju ćurećih šunki novim proizvodom - PIK Ćurećom pečenom šunkom. Bogata proteinima i sa niskim sadržajem masti - PIK Ćureća pečena šunka predstavlja odličan izbor za one koji brinu o zdravijem načinu života. Ali, ništa manje važan je i njen ukus i miris pečenja, rezultat pravog procesa pečenja u završnoj fazi proizvodnje. Upravo je to karakteristika koja ovu ćureću šunku izdvaja od drugih proizvoda na tržištu.

Osim niske kalorijske vrednosti, PIK Ćureća pečena šunka, baš kao i PIK Ćureća dimljena prsa, ne sadrži pojačivače aroma, veštačke boje, gluten ni soju, a uz to je proizvedena i sa 25% manjim udelom soli. PIK ćureće šunke idealne su za sve koji paze na unos laganijih i nutritivno vrednih obroka, ali se ne žele odreći uživanja u ukusnoj hrani.

Ćureće meso je nutricionistički balansirana proteinska namirnica koja može biti idealan partner za održavanje vitke linije, te zdravi letnji obrok obogaćen sezonskim povrćem i začinima. Jednom rečju, "super" hrana koja se može konzumirati bez griže savesti i razmišljanja kad ste je pojeli i s čim ste je kombinovali.

PIK ćureća pečena šunka Foto: Promo

Salata od ćureće pečene šunke i kus-kusa

PIK Ćureća pečena šunka idealno je rešenje za sve one koji vode računa o svojoj ishrani, a svojim istaknutim ukusom pečenja obogatiće svako jelo. U kombinaciji s kus-kusom, svežim i kuvanim povrćem sa začinima čini laganu i ukusnu salatu koju ćete pripremiti za manje od 20 minuta. Jednostavno i praktično, za lagani ručak uz rekreaciju ili naporan radni dan, za kod kuće ili za poneti na posao - uklapa se u sve scenarije.

Od sastojaka vam je potrebno: 250 g PIK Ćureće pečene šunke, 100 g kus-kusa, 100 g graška, 100 g boranije, 100 g čeri paradajza, 60 g mekog belog sira, 2 mlada luka, sveža nana, sveži peršun, so, biber, maslinovo ulje i limunov sok.

Priprema je zaista brza i jednostavna. Kus-kus prelijte vrućom vodom, posolite i pustite da odstoji oko 5 minuta, potom ga "razradite" viljuškom (ili pripremite prema uputstvu sa pakovanja). Boraniju i grašak skuvajte u vodi pa ocedite. Pomešajte kus-kus, boraniju i grašak u većoj posudi. Čeri paradajz isecite na pola, a mladi luk na kolutiće. Dodajte u mešavinu kus-kusa i povrća. Ćureću šunku iseckajte na kockice pa pomešajte sa ostalim sastojcima. Preko svega narendajte meki beli sir. Začinite naseckanim listićima nane i peršuna, dodajte so i biber, iscedite malo limunovog soka i maslinovog ulja.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Sojka

    5. jun 2022. | 15:08

    Od mesa tragovi,sve soja,a hemije na kilooo...

    Podelite komentar

  • Mixx

    5. jun 2022. | 14:54

    Nemam ni za dorucak a kamoli za ogledalo dana 🤣🪗

    Podelite komentar