Domaćinske punjene paprike: Jelo za koje će svi tražiti recept

   ≫ 
  • 0

Paprika je jedno od možda i najzastupljenijih vrsta povrća u našoj kuhinji. Osim što je veoma ukusna, lepo se uklapa sa većinom namirnica, odlična je za naš organizam i ima obilje zdravstvenih prednosti. Paprika je i zvezda u većini specijaliteta srpske kuhinje

Priprema se na različite načine, a većini su omiljene punjene mesom. Donosimo vam recept koji je jednostavan i onima koji nisu vešti u kuhinji, a dobiće jelo dostojno kraljevske trpeze.

Sastojci:

  • 10 paprika po izboru (šilje, babure, zelene, crvene)
  • 350 g mlevene junetine
  • 1 paradajz
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crvenog luka
  • 50 g pirinča
  • 500 ml soka od paradajza
  • so
  • biber
  • ulje

Priprema:

Luk iseckajte sitno, šargarepu izrendajte, pa sjedinite sa mlevenim mesom i pirinčem, a onda dodajte i začine.

Sve dobro rukama umesite.

Paprike očistite i zarežite im kapice, pa ih punite pripremljenom smesom od mesa. Od paradajza napravite poklopce i zatvorite napunjene paprike.

U posudu za pečenje sipajte ulje, sok od paradajza, pa poređajte paprike, a onda dolijte vode koliko je potrebno da paprike ogreznu.

Ušuškajte sud folijom ili pripadajućim poklopcem i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se kuvaju, odnosno peku.

Posle 45 minuta uklonite foliju odnosno poklopac i pustite još pola sata da se paprike zapeku. Ukoliko ima potrebe, smanjite temperaturu rerne.

Služite uz sezonsku salatu, domaće lepinje i krompir-pire.

Prijatno!

Video: Recept za musaku kakvu do sada niste probali: Tradicionalno jelo na moderan način

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti