• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Brza torta sa jagodama i piškotama: Pravi se za 20 minuta, a nestaje još brže sa trpeze

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova postlastica, koja se jednostavno priprema, idealno je rešenje za slatkiš "na brzinu", ali i ako imate iznenadne goste

  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

Jagode su dostupne na pijacama i u marketima, pa je pravo vreme da iskoristimo ovo voće za poslastice kojima je teško odoleti.

Za jednu od takvih donosimo vam recept, a prednost joj je što se sprema za 20 minuta, kremasta je i u njenoj pripremi ne mogu da pogreše ni početnici u  kuhinji.

Sastojci: 

  • 3 velika pakovanja piškota
  • 500 g jagoda
  • 2 pudinga od vanile 
  • 125 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 700 ml mleka
  • 200 g šlaga 
  • želatin za dekoraciju
  • 6 kašika šećera

Priprema: 

Prvo u 400 mililitara mleka sipajte šest kašika šećera i stavite da se kuva. Kada mleko i šećer prokuvaju, dodajte im dva pudinga koja ste prethodno razmutili sa tri kašike mleka. Sipajte puding u mleko lagano, uz mešanje, da se ne naprave grudvice. Kuvajte puding na tihoj vatri dok se ne postane gust, da se, kada ga promešate, vidi trag. Puding ostavite da se hladi.

Umutite maslac penasto sa šećerom u prahu. Umutite mikserom u čvrst šlag slatku pavlaku. Kada se puding ohladi, dodajte mu maslac, pa sve dobro sjedinite zajedno, da masa postane kompaktna, a onda u to dodajte kašiku po kašiku umućene slatke pavlake. Sve zajedno mutite dok fil ne postane glatka masa.

Operite jagode, očistite ih, a onda ih isecite na šire kriške.

Pripremite okrugli kalup sa stranicama. Odvojte 200 ml mleka u dublju posudu. Piškote umačite u mleko, ređajte po dnu kalupa, a onda i uz stranice uspravno. Preko piškota stavite fil, a na njega bogato jagode, koje prekrijte sa još jednim tankim slojem fila. Preko toga ponovo stavite piškote natopljene blago mlekom, pa fil, pa jagode, malo fila, pa piškotama završite tortu. Ostavite je u frižider da se stegne dva-tri sata.

Umutite šlag sa ostatkom mleka. Izvadite tortu, premažite je celu šlagom, pa je ukrasite kriškama jagoda. Skuvajte želatin po uputstvu sa kesice i prelijte preko jagoda na vrhu, pa ostavite da se stegne još malo u frižideru.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti