Ideja za ručak: Recept za taljatele sa piletinom i pečurkama, kombinacija ukusa koja osvaja
Paste su uvek najjednostavnije rešenje za brz i jednostavan ručak. Dodatak povrća ili mesa, lagan sos i dosta začina učiniće gotovo svaku testeninu ukusnom.
Ukoliko ste ljubitelj italijanske kuhinje, onda će vam se ovaj recept za ukusne taljatele sigurno dopasti.
Sastojci:
- 400 g taljatela
- 300 g pilećeg belog mesa
- 450 g pečuraka
- 1 glavica crnog luka
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 150 g kačkavalja
- so, biber
- 1 kašičica belog luka u prahu
- peršun za dekoraciju
- ulje
- začini po ukusu
- parmezan
Priprema:
Piletinu isecite na kockice, pečurke na listiće, a crni luk na sitno. U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa stavite crni luk da se dinsta.
Kada luk postane staklast, dodajte pečurke, piletinu, so, biber, beli luk u prahu i začine po ukusu. Dinstajte sve zajedno 10 minuta.
Testeninu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Kada je gotova testenina, ocedite je od vode, pa dodajte pavlaku za kuvanje i smesu od pečuraka i piletine. Šerpu vratite na ringlu i na tihoj vatri mešajte sve zajedno još pet minuta.
Na kraju dodajte rendani kačkavalj, parzmezan i dekorišite svežim peršunom.
Testeninu služite toplu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.