Ukoliko volite da novi dan započnete zdravim, a hranljivim obrokom, donosimo vam recept po kome ćete moći da uživate baš u takvom doručku.
Slani, prolećni mafini sa povrćem prave se za tili čas, a ukusni su i zasitini.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1/2 čaše ulja
- 1 ravna kašičica soli
- 10 punih kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g spanaća
- pola tikvice
- 1 paprika
- 2 struka mladog luka
- 200 gr feta sira
Priprema:
Umutite jaja mikserom, dodajte jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo, sir i posolite. Iseckajte sve povrće i ubacite u testo.
Promešajte tako da se masa ujednači. U kalupe za mafine stavite papirne korpice ili ih podmažite uljem, uz malo brašna.
Sipajte testo tako da kalupi budu skoro puni. Zagrejete rerenu na 190 stepeni, pa ubacite kalup sa mafinama i pecite 20 minuta.
Poslužite ih tople uz jogurt ili kiselo mleko.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.