Kraj je nedelje, a većina domaćica se pita šta spremiti za ručak, a da bude brzo, lagano, ukusno i zasitno. U toku toplih dana skoro svi želimo da pojedemo nešto osvežavajuće, a za to su idealne obrok salate.
Za vas smo pripremili recept za prolećnu salatu, a najbolje je od svega je to što možete da se igrate ukusima i dodate još začina, još povrća, a možete čak da dodate i meso.
Sastojci:
- 2 crvene paprike
- 2 paradajza
- 100 g kačkavalja
- 1 crveni luk
- 1 krastavac
- 3 kašike majoneza
- 2 kašike pavlake
- so, biber
- 1 kašičica mirođije
- peršun
Priprema:
Paprike i paradajz iseckajte na listiće, a luk, kačkavalj i krastavac na sitno. Povrće i kačkavalj stavite u dublju posudu, dodajte so, biber i mirođiju.
Zatim, dodajte majonez i pavlaku, pa sve dobro izmešajte. Salatu dekorišite peršunom i stavite je u frižider 20 minuta.
Salatu služite kao prilog, a možete je jesti i samu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.