Mekike koje svima uspevaju i meke su kao duša: Recept za ukusno testo bez kvasca
Testa od brašna, jaja, soli i vode čest su izbor naših domaćica za pripremu prvog dnevnog obroka. Ali, u ovakva testa najčešće ide i kvasac, što produžava vreme pripreme.
Zato su mekike bez kvasca bolje rešenje - brže ćete ih pripremiti, a jednako su ukusne i meke kao i one sa kvascem.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 2 jajeta
- kesica sode bikarbone
- 180 ml kiselog mleka ili jogurta
- 50 ml kisele vode
- so
- 3 kašike ulja za testo, plus ulje za prženje
Priprema:
U kiselo mleko ili jogurt sipajte sodu bikarbonu, pa razmutite, dodajte umućena jaja, kiselu vodu, tri kašike ulja, brašno i so.
Umesite meko testo, pa posudu sa testom prekrijte streč-folijom ili krpom i ostavite da odstoji dvadesetak minuta. Potom premesite testo, blago ga razvucite rukama i podelite u deset delova, tj. deset mekika.
U duboki tiganj ili šerpu sipajte ulje, dobro ga zagrejte, pa spuštajte jednu po jednu mekiku i pržite dok testo ne poprimi zlatnu boju.
Mekike služite uz jogurt, mleko ili čaj i uz namaze po želji.
Prijatno!
Video: Recept za najukusniji doručak: Pogačice sa mesom zbog kojih ćete zaboraviti na pekaru
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.