Čokoladni rolat, izdašan i kremast: Recept za koji mnogi kažu da je bolji od paša lokuma
Rolati sa džemom, kremom ili umućenom slatkom pavlakom idealni su da zaokružite nedeljni ručak. Recept za čokoladni kolač koji vam donosimo priprema se brzo, a uz to nije potrebno mnogo sastojaka.
Ovaj rolat je izdašan i lagan, a još jedna njegova prednost je u tome da što duže stoji to postaje bolji i ukusniji.
Sastojci:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 2 kašike kakao-praha
- pola kesice praška za pecivo
- 2 kašike ulja
- 500 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Razdvojte belanca od žumanaca, pa umutite belanca u čvrst sneg. Dodajte šećer, pa nastavite da mutite mikserom. Potom dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao-prah, žumanca i ulje, pa smesu umutite ručno.
Pleh obložite pek papirom, ulijte smesu i pecite je na 180 stepeni petnaestak minuta. Izvadite tepsiju iz rerne, patišpanj prebacite na vlažnu krpu i urolajte, pa ostavite da tako odstoji dok se ne prohladi.
Umutite 400 mililitara slatke pavlake i njome bogato premažite unutrašnju stranu rolata.
U šerpici rastopite 100 grama čokolade sa preostalih 100 mililitara neumućene slatke pavlake, pazeći da ne provri. Ovu smesu prelijte preko rolata i ostavite kolač na hladnom mestu nekoliko sati.
Secite na kolutove i služite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.