Patlidžan je u poslednje vreme prava zvezda kuhinje. Međutim, kada je reč o deci, njima ovo povrće i nije baš omiljen izbor.
Ali, ukoliko ga spremite po receptu koji vam predlažemo, mališani će ga obožavati. Kada ga napunite sirom i povrćem, pa urolate i sve to zapečete u rerni sa paradajz sosom, niko neće moći da mu odoli.
Sastojci:
- 2 veća patlidžana
- 1 glavica crnog luka
- 150 g spanaća
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica crvene paprike
- so, biber
- 400 ml sosa od paradajza
- 300 g kačkavalja
- 300 g sitnog sira
- ulje
- peršun za dekoraciju
Priprema:
Patlidžane isecite po dužini na trake, pa ih usolite i ostavite sa strane. U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte iseckan spanać, crni i beli luk.
Sve dinstajte zajedno oko pet minuta, pa na kraju dodajte navedene začine. Tiganj sklonite sa vatre, smesu stavite u posudu, pa dodajte sir i sve zajedno pomešajte.
U pleh, u kom ćete peći patlidžan, sipajte sav paradajz sos. Na radnu površinu stavite po jedan list patlidžana, pa ga premažite smesom od sira i spanaća.
Na kraju, list patlidžana pospite rendanim kačkavaljem i urolajte, pa slažite u pleh.
Postupak ponavljate sve dok imate materijala.
Rolnice stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 20 minuta.
Kada su gotove, dekorišite ih peršunom i poslužite ih tople.
Prijatno!
Video: Recept za jelo u koje ćete se zaljubiti na prvi zalogaj: Najhsrkaviji krompir koji se najlakše pravi
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.