Ideja za ručak: Rolovani patlidžan zapečen u paradajz sosu

   ≫ 
  • 0

Patlidžan je u poslednje vreme prava zvezda kuhinje. Međutim, kada je reč o deci, njima ovo povrće i nije baš omiljen izbor.

Ali, ukoliko ga spremite po receptu koji vam predlažemo, mališani će ga obožavati. Kada ga napunite sirom i povrćem, pa urolate i sve to zapečete u rerni sa paradajz sosom, niko neće moći da mu odoli.

Sastojci:

  • 2 veća patlidžana
  • 1 glavica crnog luka
  • 150 g spanaća 
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica crvene paprike
  • so, biber
  • 400 ml sosa od paradajza
  • 300 g kačkavalja
  • 300 g sitnog sira
  • ulje
  • peršun za dekoraciju

Priprema:

Patlidžane isecite po dužini na trake, pa ih usolite i ostavite sa strane. U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte iseckan spanać, crni i beli luk.

Sve dinstajte zajedno oko pet minuta, pa na kraju dodajte navedene začine. Tiganj sklonite sa vatre, smesu stavite u posudu, pa dodajte sir i sve zajedno pomešajte.

U pleh, u kom ćete peći patlidžan, sipajte sav paradajz sos. Na radnu površinu stavite po jedan list patlidžana, pa ga premažite smesom od sira i spanaća.

Na kraju, list patlidžana pospite rendanim kačkavaljem i urolajte, pa slažite u pleh.

Postupak ponavljate sve dok imate materijala.

Rolnice stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 20 minuta.

Kada su gotove, dekorišite ih peršunom i poslužite ih tople.

Prijatno!

Video: Recept za jelo u koje ćete se zaljubiti na prvi zalogaj: Najhsrkaviji krompir koji se najlakše pravi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti