• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za ručak: Rolovani patlidžan zapečen u paradajz sosu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rapsodija ukusa na vašem tanjiru

  • 0
Rolovani patlidžan, ručak, recept Foto:Shutterstock

Patlidžan je u poslednje vreme prava zvezda kuhinje. Međutim, kada je reč o deci, njima ovo povrće i nije baš omiljen izbor.

Ali, ukoliko ga spremite po receptu koji vam predlažemo, mališani će ga obožavati. Kada ga napunite sirom i povrćem, pa urolate i sve to zapečete u rerni sa paradajz sosom, niko neće moći da mu odoli.

Sastojci:

  • 2 veća patlidžana
  • 1 glavica crnog luka
  • 150 g spanaća 
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica crvene paprike
  • so, biber
  • 400 ml sosa od paradajza
  • 300 g kačkavalja
  • 300 g sitnog sira
  • ulje
  • peršun za dekoraciju

Priprema:

Patlidžane isecite po dužini na trake, pa ih usolite i ostavite sa strane. U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte iseckan spanać, crni i beli luk.

Sve dinstajte zajedno oko pet minuta, pa na kraju dodajte navedene začine. Tiganj sklonite sa vatre, smesu stavite u posudu, pa dodajte sir i sve zajedno pomešajte.

U pleh, u kom ćete peći patlidžan, sipajte sav paradajz sos. Na radnu površinu stavite po jedan list patlidžana, pa ga premažite smesom od sira i spanaća.

Na kraju, list patlidžana pospite rendanim kačkavaljem i urolajte, pa slažite u pleh.

Postupak ponavljate sve dok imate materijala.

Rolnice stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 20 minuta.

Kada su gotove, dekorišite ih peršunom i poslužite ih tople.

Prijatno!

Video: Recept za jelo u koje ćete se zaljubiti na prvi zalogaj: Najhsrkaviji krompir koji se najlakše pravi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti