Recept za domaće kifle kao iz pekare: Meke kao duša, a ukusne i sutradan

   ≫ 
  • 0

Miris ukusnih i mekanih kifli većini ljudi budu nostalgiju, jer smo ih skoro svi vrlo rado jeli sa raznim namazima kada smo bili deca.

Iako je većini uvek lakše da odu do pekare i podsete se ukusa ovog peciva, ipak su one koje napravite kod svoje kuće ukusnije i lepše.

Recept za kifle koji smo pripremili za vas je veoma jednostavan, te ga mogu spremiti i početnici u kuhinji, a samo je potrebno da dosledno pratite sve korake.

Sastojci:

  • 750 g brašna
  • 1,5 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica suvog kvasca (10 g)
  • 550 ml mleka
  • ulje za premazivanje

Priprema:

U posudi prvo pomešajte sve suve sastojke, pa dodajte mleko koje ste prethodno zagrejali. Zatim umesite testo koje se odvaja od zidova posude.

Preko posude sa testom stavite krpu, pa ostavite testo na sobnoj temperaturi oko 10 minuta. Nakon 10 minuta testo premestite, pa ga ostavite na sobnoj temperaturi 45 minuta.

Kada je testo nadošlo, prebacite ga na radnu površinu i podelite ga na dva dela, pa svaki deo na sedam jufkica.

Jufkice prekrijte folijom i pamučnom krpom i ostavite 10 minuta na sobnoj temperaturi. Oklagijom razvucite lopticu testa i onda urolajte tako da dobijete oblik kifle.

Kifle slažite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Svaku kiflu premažite uljem, zasecite po površini oštrim nožem na nekoliko mesta i ostavite ih da odstoje 40 minuta.

Nakon toga, kifle pecite na 200 stepeni 15 minuta.

Kada su gotove, kifle premažite uljem ili otopljenim puterom i ostavite ih da se malo ohlade.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti