Vreme čitanja: oko 1 min.
Ideja za ručak bez mesa: Recept za sočnu musaku sa patlidžanom i kačkavaljem
Vreme čitanja: oko 1 min.
Priprema se za manje od pola sata
Brojni su načini za pripremu patlidžana, zbog čega je ovo povrće sve pristunije na našim tanjirima. Njegov blagi, ali jedinstveni ukus jelima daje posebnu notu, a najlepši je kada se jede grilovan ili u musakama.
Ipak, pripremljen na ovaj način, kao musaka sa paradajzom, biće savršen dodatak jelima sa mesom, ali i ukusno samostalno jelo.
Sastojci:
- 3-4 plava patlidžana
- 2-3 paradajza
- 5-6 kašika maslinovog ulja
- 200 g krem sira
- 150 g kačkavalja
- 3 čena belog luka
- so
- biber
- vlašac
Priprema:
Plavi patlidžan operite, pa ga sa korom isecite na deblje kolutove i ostavite u posoljenoj vodi da odstoji minimum 15 minuta.
Potom ih isperite i prosušite kuhinjskim ubrsom.
Patlidžan prelijte maslinovim uljem i kratko izgrilujte na suvom tiganju.
Paradajz iseckajte na kockice, beli luk izgnječite i dodajte vlašac so i biber, pa sve sjedinite.
Posudu za pečenje podmažite maslinovim uljem, poređajte polovinu kolutova patlidžana, premažite polovinom krem sira i pospite polovinom rendanog kačkavalja. Onda sipajte seckani paradajz i sve završite redom patlidžana.
Po vrhu musake premažite ostatak krem sira i pospite ostatkom kačkavalja.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
Musaku servirajte toplu sa dodatkom svežeg bosiljka.
Ovo jelo može biti kompletan obrok, a savršeno je i kao prilog.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.