• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za ručak bez mesa: Recept za sočnu musaku sa patlidžanom i kačkavaljem

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priprema se za manje od pola sata

  • 0
Musaka, plavi patlidžan, jelo, kuvanje, hrana Foto: Shutterstock

Brojni su načini za pripremu patlidžana, zbog čega je ovo povrće sve pristunije na našim tanjirima. Njegov blagi, ali jedinstveni ukus jelima daje posebnu notu, a najlepši je kada se jede grilovan ili u musakama.

Ipak, pripremljen na ovaj način, kao musaka sa paradajzom, biće savršen dodatak jelima sa mesom, ali i ukusno samostalno jelo.

Sastojci:

  • 3-4 plava patlidžana
  • 2-3 paradajza
  • 5-6 kašika maslinovog ulja
  • 200 g krem sira
  • 150 g kačkavalja
  • 3 čena belog luka
  • so
  • biber
  • vlašac

Priprema:

Plavi patlidžan operite, pa ga sa korom isecite na deblje kolutove i ostavite u posoljenoj vodi da odstoji minimum 15 minuta.

Potom ih isperite i prosušite kuhinjskim ubrsom.

Patlidžan prelijte maslinovim uljem i kratko izgrilujte na suvom tiganju.

Paradajz iseckajte na kockice, beli luk izgnječite i dodajte vlašac so i biber, pa sve sjedinite.

Posudu za pečenje podmažite maslinovim uljem, poređajte polovinu kolutova patlidžana, premažite polovinom krem sira i pospite polovinom rendanog kačkavalja. Onda sipajte seckani paradajz i sve završite redom patlidžana.

Po vrhu musake premažite ostatak krem sira i pospite ostatkom kačkavalja.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.

Musaku servirajte toplu sa dodatkom svežeg bosiljka.

Ovo jelo može biti kompletan obrok, a savršeno je i kao prilog.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti