Ideja za ručak koji će vas i zasititi i rashladiti: Recept za pileću krem-čorbu sa povrćem

  • 0
pileća čorba Foto: Pixabay

Kad stignu vreli letnji dani i temperature ne padaju ispod 25 stepeni, sve što je organizmu potrebno su sveže voće, čorbice, supice i salate od svežeg povrća.

Jedno od omiljenih “jela na kašiku” koje možete da poslužite i u toploj i u hladnoj varijanti je pileća krem-čorba sa povrćem. Još jedna prednost ovog recepta je u tome što nije potrebno mnogo vremena za pripremu.

Sastojci:

  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 3 veće šargarepe
  • glavica crnog luka
  • koren peršuna
  • vezica svežeg peršunovog lišća
  • 500 g karfiola
  • 100 g krompira
  • 3 litra vode
  • 2 žumanceta
  • 100 ml pavlake
  • ulje, suvi biljni začin, so

Priprema:

Očistite šargarepu, luk i krompir, a karfiol iseckajte tako da bude razdvojen na cvetiće.

Crni luk sitno iseckajte, pa ga prodinstajte na malo ulja. U šerpu dodajte šargarepu i peršun koje ste prethodno iseckali na kockice, kao i iseckano pileće belo meso, pa sipajte tri litra vode, so i suvi biljni začin i kuvajte dok ne provri.

Kad čorba provri, dodajte karfiol i krompir, smanjite jačinu ringle i kuvajte još pola sata. Po potrebi, u šerpu dolijte vodu.

Kad karfiol i krompir sasvim omekšaju, sklonite šerpu sa ringle i ostavite da se čorba prohladi, pa u nju ulijte dva žumanceta umućena sa kiselom pavlakom, sve vreme mešajući da se žumanca, pavlaka i čorba sjedine.

Pre služenja čorbu pospite iseckanim svežim peršunovim lišćem, po želji dodatno začinite limunovim sokom, sirćetom ili pavlakom i uživajte u ukusnom i hranljivom obroku.

Prijatno!

Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti