• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

3 TOP recepta za brze i lagane letnje večere

Vreme čitanja: oko 3 min.

Već osećamo leto u dnevnim temperaturama, ali uskoro će i večeri postati vrele, pa vam predlažemo tri TOP recepta za lagane večere koje možete da pripremite za svega 30 minuta

  • 0
Foto: Tasteofhome

Osnovni sastojak koji treba što više da koristite u ishrani je svakako povrće, a uz šunku kao drugi sastojak, neće vam biti potrebno meso. Na primer, Neoplantina Delikates stišnjena šunka će biti idealna za pripremu ovih obroka, jer je napravljena od najkvalitetnijih komada mesa, a ima najviše 2% masti. Pomešana sa povrćem ili testeninom, ova niskokalorična šunka bez glutena i dodatih boja će vašim večerama dati poseban ukus u kome ćete široooko uživati.

Špargle i šunka

Ova večera se priprema za svega 25 minuta, a šparglu smo istakli na prvo mesto u receptima, jer je lekovita. Ona obiluje vitaminima C, B, E, A, sadrži kalijum, fosfor, kalcijum, magnezijum, gvožđe, cink, jod. Ovo povrće jača imunitet i nervni sistem, poboljšava rad srca i bubrega, a i melem je za želudac. Takođe se preporučuje trudnicama zbog obilja folne kiseline.

Sastojci:

2 šolje nekuvane testenine, 350g sveže špargle isečene na komadiće, 1 srednja slatka žuta paprika, 1 kašika maslinovog ulja, 6 paradajza srednje veličine isečenih na kockice,

200g Neoplanta Delikates stišnjene šunke narezane na kockice, 1/4 šolje (oko 30g) mlevenog svežeg peršuna, 1/2 kašičice soli, 1/2 kašičice sušenog origana, 1/2 kašičice sušenog bosiljka, 1/8 do 1/4 kašičice bibera, 1/4 šolje iseckanog parmezana.

Priprema:

Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. U međuvremenu, operite i očistite špargle, pa ih dinstajte sa biberom na ulju, u velikom tiganju od livenog gvožđa ili drugom teškom tiganju, sve dok ne omekšaju. Kada su špargle mekane, dodajte u tiganj paradajz i šunku i lagano mešajte nekih 5 do 10 minuta. Kuvanu testeninu procedite i dodajte u tiganj sa već gotovom smešom i promešajte da se sve sjedini. Na kraju dodajte peršun i začine i pospite iseckanim ili narendanim parmezanom. Uživajte u široookom ukusu lagane letnje večere.

Pirinač i šunka iz tiganja

Foto: Tasteofhome

Ukoliko niste ljubitelj paste, integralni pirinač je idealan sastojak za večenje obroke. Ova namirnica sadrži dosta vlakana, a sadrži i magnezijum, kao i vitamine B grupe, što se preporučuje za opuštanje nerava, kao i za poboljšanje rada srca. Zbog brojnih vitamina i minerala, koji se u njemu nalaze, integralni pirinač ima i antioksidativni efekat, što znači da utiče na zaštitu ćelija. U kombinaciji sa stišnjenom šunkom i povrćem, ova večera vam može postati omiljena.

Sastojci:

1 kašičica maslinovog ulja, 1 iseckan crni luk srednje veličine, 1 šolja narezanih svežih pečuraka, 200g Neoplanta Delikates stišnjene šunke iseckane na kockice, malo bibera, 120ml pilećeg bujona sa smanjenim sadržajem natrijuma, 60ml vode, 100g nekuvanog integralnog pirinča, 2 iseckana mlada luka, 100g iseckanog ili narendanog parmezana.

Priprema:

U velikom tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri i dinstajte luk i pečurke dok ne omekšaju. Umešajte šunku, biber, čorbu i vodu i pustite da provri. U ovu smešu umešajte pirinač. Smanjite toplotu i dinstajte poklopljeno, dok pirinač ne omekša, za šta će biti potrebno oko 10 minuta.

Mešajte sve zajedno sa viljuškom, kako bi pirinač ostao rastresit. Kada je gotovo, pospite sve sa mladim lukom i sirom. Uživajte široooko!

Mini šunka & sir kiš

Foto: Tasteofhome

Kiš je oduvek bio omiljeno brzo jelo u mnogim kućama u Srbiji, a posebno Vojvodini. Ovo jelo vodi poreklo iz Francuske i zapravo je slana pita od prhkog testa sa filom od jaja i mleka. Ima ih raznih vrsta, a mi vam donosimo recept sa kojim ćete imati savršenu večeru za svega pola sata. Ostatak kiša (ukoliko ga bude) možete podgrejati i za doručak.

Sastojci:

1 šolja krutona za salatu, 1 šolja iseckanog čedar sira, 1 šolja seckane Neoplanta Delikates stišnjene šunke, 300ml 2% mleka, 4 velika jajeta, 1-1/2 kašičice suvog peršuna, 1/2 kašičice dižon senfa, 1/4 kašičice soli, 1/8 kašičice luka u prahu, biber.

Priprema:

Zagrejte rernu na 160°C. Krutone, sir i šunku podelite u 12 podmazanih šoljica za mafine. U velikoj posudi umutite preostale sastojke dok se ne sjedine. Podelite smesu sa jajima u pripremljene čaše za mafine. Pecite mafine sve dok nož umetnut u sredinu ne izađe čist, 15-20 minuta. Ostavite da odstoji 5 minuta pre nego što ga izvadite iz pleha. Poslužite toplo i uživajte široooko!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti